Sikrere bruk av BankID

I Erik Røsægs innlegg i DN 12. november ber han meg bekrefte at finansnæringen vil arbeide for tiltak som kan gjøre bruk av BankID enda sikrere.

Svaret er ja.

BankID må fornye seg

Hanne Kjærnes, kommunikasjonssjef i Vipps

BankID er, som Erik Røsæg skriver i DN 5. november, altfor viktig til at sikkerheten kan overlates til kundene alene. BankID har høy tillit i dag, men for å henge med i fremtidens ID-race, må BankID fornye seg og utvikle enda sikrere og mer brukervennlige løsninger.

For alle som digger BankID på mobil, er siste nyskapning fra BankID noe å sjekke ut. BankID-app er en digital engangskode-løsning som gir deg bedre kontroll på egen BankID. Med appen vil du måtte godkjenne alle BankID-transaksjoner på mobilen, og du trenger ikke taste inn koden, noe som gjør kodefisking på falske nettsider vanskeligere.

Vi vet også at folk passer bedre på mobilen enn kodebrikken, for mobilen er noe man sjelden forlater.

Med BankID-app vil du ikke ha behov for brikken, hvis vi ser litt frem i tid. I en app-verden kan vi gjøre uendelig mye mer for å gi kundene beskjed når noe er annerledes enn normalt, eller til og med kunne stanse svindel før den skjer.

Vi ønsker at kundene skal få en sikrere BankID fremover, og avhengigheten til en fysisk kodebrikke er noe vi ønsker oss vekk fra.

Med eID i Norge har vi taklet ekspressdigitaliseringen under koronaepidemien bedre enn noe annet land i verden. 4,2 millioner bedriftsledere og privatpersoner har kunnet fungere fra hjemmekontor og kjøkkenbord fordi vi har en eID som gjør digital samhandling trygg og effektiv.

Vi lengter ikke tilbake til gamle dager, med lange køer og trege papirmøller. Det var kjedelig og tidkrevende, og mye mindre trygt enn digitale løsninger.

BankID utvikles hele tiden, og fremover skal vi overlate mindre og mindre til kundene – og ta mer og mer ansvar for at alle, uansett digitalt nivå, skal kunne være trygge og kjenne at de har kontroll på sin digitale identitet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.