DN gir inntrykk av at Telenor har snudd om hjemmekontor (DN 28. oktober). Det stemmer ikke. Ved å ta en titt på sine egne leserinnlegg fra i sommer ville DNs redaksjon oppdaget det samme.

I Telenor er vi overbevist om at i fremtidens arbeidsliv må vi gi ansatte fleksibilitet og tillit. Digitalisering, raske endringer og omstilling krever arbeidsgivere uten byråkrati og med tillit til ansatte, der vi fokuserer på hvordan du jobber, ikke hvor.

Samtidig: Det er mer fleksibilitet som er det viktige – ikke hjemmekontoret. «Jobbe hjemmefra eller på kontoret? Ja takk, begge deler». Slik lød overskriften på et leserinnlegg i DN i juni av Sigve Brekke. At folk skal kunne velge mer, var poenget, ikke at alle skulle på hjemmekontor.

Som i vårt datterselskap i Finland, der de ansatte er på kontoret rundt halvparten av dagene i uken. Slik tror vi også det kommer til å være her hjemme. Eller som Sigve Brekke sa i DN i juni: «Sosiale treff og kreative prosesser der man møtes, vil fortsatt være en sentral del av arbeidshverdagen i Telenor. Jeg tror at våre ansatte akkurat av den grunn vil velge kontoret fremfor hjemmekontor flere dager i uken, selv nå når de har valget.»

I onsdagens avis referer Dagens Næringsliv til at Telenor innfører møteplikt på kontoret. Dette er tatt ut av sammenheng, og her blandes hummer og kanari. Før den andre koronabølgen nå traff oss i Norge, så har et hundretall av Telenors nesten 4000 ansatte i Norge gjennomført en pilot der teamene hadde bestemt seg for noen dager i uken der ansatte skulle være på kontoret.

Vi har hele veien vært klar på at dette er en mulighet, og at sosiale møteplasser og at team også møtes fysisk er viktig. At DN-desken også velger møteplikt-vinklingen i midten av en ny koronabølge, der vi har vært krystallklare på at vi følger myndighetenes retningslinjer for hjemmekontor, får stå for deres regning.

Men når alt kommer til alt: Hvilke overskrifter DN velger, kan vi ikke kontrollere. Det vi kan kontrollere, og det viktigste for oss, er at våre ansatte skal få fleksibilitet, tillit og en fremtidsrettet arbeidsplass.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.