Hva skal vi gjøre nå?

Når vi nå alle skal jobbe hjemmefra, vi skal helst ikke reise noe sted hverken privat eller med jobb, konserter og teaterforestillinger avlyses, kino og offentlig transport er forbeholdt de som har en forkjærlighet for russisk rulett, alle fritidsaktivitetene til ungene er stengt, og nå står både 1. og 17. mai i fare. Hva er det vi da kommer til å gjøre?

Vi kommer til å kose oss og unne oss litt ekstra hjemme på vårt eget kjøkken.

All tidligere erfaring viser at vi i krisetider ikke bare er opptatt av å skaffe mat, men vi er også veldig opptatt av å unne oss litt ekstra for å kompensere for alt det andre vi går glipp av: god mat, som et plaster på såret.

Dette vil norsk dagligvare nyte godt av, og kanskje også norsk landbruk.

Mye av den kapitalen vi frigir ved å redusere aktiviteten vår på kulturaktiviteter, idrett og reiser vil gå rett inn i kassene til dagligvarebutikkene. I tillegg har oljeprisfallet og koronapandemien sendt kronekursen til et bunnivå, som for oss som forbrukere gjør netthandel og andre internasjonale tjenester mindre attraktivt enn å handle hjemme i Norge.

Med redusert aktivitet generelt vil vi også frigi en masse tid, tid mange av oss kommer til å bruke i innenfor hjemmets fire vegger. Min spådom er at flere kommer til å tilbringe mange flere timer på kjøkkenet.

Sosiale medier kommer til å strømme over av bilder av nybakt brød og knekkebrød, hjemmelagede supper, suffleer og paier med ulikt innhold og fargesjatteringer. Vi kommer til å lage mat fra bunnen av og ha tid til lange måltider, og de aller dristigste kommer til å med til å arrangere de vennemiddagene man ikke tidligere rakk.

Dette kommer til å synes på bunnlinjen til samtlige norske butikkjeder det nærmeste året, og ikke minst til de kjedene som også har etablert en netthandelfunksjon og et hjemkjøringstilbud.

2020 blir nok det tøffeste året noen sine for oss alle, men noen lyspunkter vil det være.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.