«Endringsledelse? Et idiotisk begrep. Det er så kørka at det er helt ufattelig». For meg, med master i endringsledelse fra Universitetet i Stavanger, er det vanskelig å ikke la seg provosere av Nicolai Tangens uttalelse til Dagens Næringsliv lørdag. Han følger opp med å si: «Ledelse handler jo om å utvikle, finjustere og modernisere. Hvis du ikke gjør det, kan du jo sette hele skitten på autopilot.»

Det er kanskje ikke så mye Tangen som provoserer meg, men DNs overskrift, som gjør at det ser ut som at endringsledelse er et irrelevant fag. Vi er litt for mange med kompetanse på dette området til at jeg kan la det gå forbi uten en kommentar.

Jeg undres på om Tangen i det hele tatt har forstått hva endringsledelse handler om. Eller om han har gjort seg mange erfaringer med hvordan andre leder.

Han må ikke tro at alle som er ledere, utvikler, finjusterer og moderniserer.

Det er ganske mange ledere som i stedet driver med overkjøring, trakassering og hersketeknikker. Det finnes ledere som overhodet ikke tar hensyn til medarbeideres behov for tilrettelegging, som slettes ikke tar de ansatte med på avgjørelser og som er svært lite mottagelig for endringer og nye ideer.

Dette vet jeg fordi jeg i min rolle som sykefraværsveileder på Nav daglig snakker med mennesker som er sykmeldte på grunn av måten de blir behandlet på av lederen sin. Ofte har disse menneskene fått seg en knekk av måten de er blitt behandlet på når det har skjedd endringer i organisasjonen. Det kan blant annet dreie seg om permitteringer, sammenslåinger, endring av stillingsinnhold og oppsigelser.

Når endringer ikke blir ledet på en god måte, får det konsekvenser.

Å kalle endringsledelse et begrep blir ikke riktig. Endringsledelse er et fagfelt, og det handler om å forstå og påvirke endringsprosesser i organisasjoner og hva som skjer med mennesker når de blir utsatt for endringer.

Selv om endringer er helt normalt, betyr ikke det at det ikke er vanskelig for folk. Å lede folk på en god måte gjennom endringsprosesser er ikke «så korka at det er helt ufattelig», for å bruke den velformulerte uttalelsen fra Tangen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.