Med jevne mellomrom fremmes skepsis mot bruk av personlighetstester. Jeg har selv opplevd uprofesjonell håndtering omkring ulike tester i jobbsøkprosesser mange år tilbake. I den ene prosessen fikk jeg ikke engang vite resultatet. Denne erfaringen satt i kroppen da vi skulle velge metoder som fremmer egenutvikling som element i våre karriereendringsprogram. Valget falt på JTI-testen.
I løpet av de siste ti årene, har mer enn 5000 personer gjennomført denne testen veiledet av våre sertifiserte mentorer. Sammen med metoder for kompetansekartlegging har JTI-testen fungert svært godt i egenanalysefasen for våre kunder. Svært mange flinke folk er i flyt for tiden. Arbeidsmarkedet har nye krav til kombinasjoner av kompetanse og personlighet i en verden der endringer skjer raskt. Det fusjoneres og nedbemannes i noen virksomheter; andre satser på nye områder og er i vekst.
Når team skal etableres, har kunnskapen som JTI-testen gir, vist seg å være et svært effektivt verktøy for å sette sammen optimale grupper. Ofte kan en viktig kilde til frustrasjoner i mellommenneskelige relasjoner være ulikheter i personlighet. Når man har ulik innfallsvinkel til ting som er krevende, kan man fort bli frustrert over andre og lete etter feil. Når man har innsikt i hvorfor andre mennesker handler som de gjør blir det mye lettere å ikke bare akseptere at man er ulike, men også sette pris på ulikhetene og se på dette som styrker og ikke bare noe som er frustrerende fordi det er ulikt deg selv. Verktøy som er designet til bruk for utvikling skal bidra til nettopp dette, nemlig innsikt i egne og andres styrker, hva som sannsynligvis vil gi deg og andre energi og hva som vil tappe energi.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.