Da jeg fant ut at jeg var gravid for et år siden, brettet jeg opp ermene for å tjene mest mulig for å sikre en god foreldrepermisjon. Jeg kunne tydeligvis strevd mindre, for jeg er blitt avskrevet med 17. 000 kroner brutto mindre i måneden enn om jeg hadde vært ansatt i et større firma, med samme lønn.

Ja, det er sant: 17. 000 kroner mindre brutto i måneden.

I Norge har ikke far rett til foreldrepenger om ikke mor tjener penger. Det gjør familier hvor kvinnen er student eller gründer, særlig utsatte.

Jeg valgte as som selskapsform fordi jeg da er ansatt på lik linje som alle ansatte i større bedrifter. Som gravid jobbet jeg svært mye for å tjene godt nok til å få en foreldrepermisjon vi som familie kunne leve av. Jeg lager podkast, blant annet. I fjor løsnet annonsemarkedet, og med gode lyttertall kom annonsørene. Alle ukene jeg publiserte i 2019 hadde minst én annonsør. I tillegg løsnet annonsemarkedet mot podkast i fjor – for eksempel dro podkasten Synnøve og Vanessa inn millioner).

Så i fjor mer enn doblet jeg min inntekt fra året før. Det er også vanlig at et selskap i etablering tjener lite før inntekten plutselig øker kraftig.

Reglene, derimot, er at arbeidstager skal få snittet av de tre siste månedene som grunnlag for foreldrepenger. Hvis differansen mellom tre siste måneder og 12 siste måneder er større enn 25 prosent, skal Nav «utvise skjønn». Mine lønninger er varierende, men det siste halve året før jeg fødte hadde jeg stabilt, god lønn – dog mye høyere enn året før.

De siste månedene før permisjon fikk jeg en stor annonsør som ble etterfakturert, noe som er vanlig. For å betale ut normal lønn i påvente av at fakturaen ble betalt av annonsøren, lånte jeg etter råd fra en økonomisk rådgiver penger fra min sparekonto til AS-et for å betale lønn til meg selv. Det var en billigere enn factoring, en vanlig løsning i næringslivet, men dyrt for et lite as.

Å låne seg selv penger – som ble betalt tilbake med en gang fakturaen ble betalt – og å tjene godt, lønnet seg ikke. Før jeg fikk ja eller nei på om jeg i det hele tatt kunne få foreldrepenger, måtte jeg svare på tretten (!) punkter for å bevise at jeg var meg og at inntekten i AS-et var reell: Blant annet sende Nav utskrift av min personlige konto over et helt år og dokumentasjon på at vi har privat tjenestepensjon (noe som ikke er nødvendig).

Noen av spørsmålene var så vanskelige at jeg for å få hjelp ringte Nav, som ikke forsto hvorfor jeg i det hele tatt måtte svare på det.

Rett før termin fikk jeg endelig snakke med en saksbehandler. Hun spurte: Klarte du å svare på «bekreftelse fra kemner/Skatteetaten på at det er betalt arbeidsgiveravgift og forskuddsskatt på deg som ansatt»? Jeg sa ja. Hun sa: Jeg lurer, fordi de fleste sier det er umulig.

To dager etter termin kom brevet fra Nav: Foreldrepenger innvilget, men 17. 000 kroner brutto mindre i måneden fordi jeg hadde tjent godt og hadde ikke dokumentert at jeg kunne tjene så godt videre. Og lån fra min egen konto var suspekt.

Vi fikk seks uker til å klage.

Med nyfødt baby satte vi i gang, kontaktet advokat, og en økonomiske rådgiver skrev brev om kontolån. Vi dokumenterte inntekt fra den store annonsøren og la ved budsjett for 2020. For: Kan noen bedrifter love fremtidig inntekt?

Da jeg jobbet i Ikea, ble det aldri satt som grunn for mine foreldrepenger om Ikea tjente godt eller ei.

Svaret fra Nav kom: 34 ukers behandlingstid og beskjed i forkant om Nav trenger lengre tid. Om jeg hadde hatt normal permisjon, ikke gradert som nå, kunne Nav svart oss etter at permisjonen min var over.

Hva om jeg hadde fått null kroner i foreldrepenger opprinnelig?

Jeg forstår Nav krever solid dokumentasjon på inntekt i eget as før foreldrepenger. Men som systemet er nå, anbefaler jeg ikke kvinner som ønsker barn å starte for seg selv. Min opplevelse av Nav i denne prosessen er at de mistror og ikke har forståelse for at et selskap i vekstfase raskt kan doble inntekten.

Min anbefaling er å være fast ansatt i et større selskap. Det er synd, for vi har en statsminister som ønsker vi skal føde flere barn, og vi trenger flere kvinner som starter og eier selskaper.

Med tre barn og eget as har jeg gjort jobben min i så måte. Bare så synd at Nav straffer kvinner med ekstra guts.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.