01. mars, 13:22AF Gruppen-selskap innstilt som entreprenør i kontrakt med BIR AS til 120 mill.01. mars, 11:49Multiconsult Norge har signert foreløpig avtale med Equinor01. mars, 10:48Elon Musk saksøker OpenAI01. mars, 10:06Kjerneinflasjonen i eurosonen var 3,1 prosent i februar – høyere enn ventet01. mars, 10:04Konsumprisene i Italia opp 0,8 prosent på årsbasis01. mars, 09:00PMI-hopp: Aktiviteten i industrien øker01. mars, 07:53Primærinnsider Timo Makkonen har solgt 110.000 aksjer i Smartcraft01. mars, 06:32Kreftings Carucel Eiendom skriver ned verdiene med nesten en halv mrd.01. mars, 06:12Omda med driftsresultat på syv mill. i fjerde kvartal01. mars, 06:10Kongsberg Automotive ha utnevnt ny direktør

01. mars, 13:22|TDN Direkt
AF Gruppen-selskap innstilt som entreprenør i kontrakt med BIR AS til 120 mill.
LAB Entreprenør AS, et selskap i AF Gruppen, er innstilt som entreprenør av BIR AS (Bergensområdets Interkommunale Renovasjonsselskap) for bygg og infrastruktur for et nytt biogassanlegg på Voss.
01. mars, 11:49|TDN Direkt
Multiconsult Norge har signert foreløpig avtale med Equinor
Multiconsult-datterselskapet Multiconsult Norge har signert en foreløpig bestillingsavtale (avropsopsjoner) med Equinor knyttet til elektrifiseringen av Hammerfest LNG-anlegget.
01. mars, 10:48|Jonas Christensen
Elon Musk saksøker OpenAI
Elon Musk saksøker OpenAI og administrerende direktør Sam Altman, der han kommer med anklager om at selskapets store milliardavtale med Microsoft underminerer OpenAIs opprinnelige mål om å bygge KI-systemer som skulle hjelpe menneskeheten, skriver flere internasjonale medier fredag, blant annet Financial Times og Bloomberg.«OpenAI er blitt forvandlet til en lukket-kilde som de facto er et datterselskap av verdens største teknologiselskapet: Microsoft», skriver Musks advokater i en stevning i San Francisco torsdag, skriver FT.«Under dets nye styre, utvikler det ikke bare, men også raffinerer en AGI for å maksimere inntjeningen til Microsoft, fremfor for det beste for menneskeheten», heter det videre.AGI står for «artificial general intelligence».OpenAI har avslått å kommentere saken overfor Financial Times. Musk har foreløpig ikke vært tilgjengelig for kommentar.Musk var blant dem som var med å starte OpenAI i 2015.
01. mars, 10:06|TDN Direkt
Kjerneinflasjonen i eurosonen var 3,1 prosent i februar – høyere enn ventet
Kjerneinflasjonen for medlemslandene i eurosonen var 3,1 prosent i februar på årsbasis, ifølge foreløpige tall fredag.På forhånd var det ventet en kjerneinflasjon på 2,9 prosent, ifølge konsensusprognose fra Trading Economics.Samlet inflasjon var 2,6 prosent på årsbasis i perioden, mot ventet 2,5 prosent.
01. mars, 10:04|TDN Direkt
Konsumprisene i Italia opp 0,8 prosent på årsbasis
Konsumentprisene i Italia var opp 0,1 prosent i februar på månedsbasis og var opp 0,8 prosent på årsbasis, ifølge foreløpige tall.Det var ventet en oppgang en oppgang på 0,9 prosent på årsbasis, ifølge Trading Economics-konsensus.
01. mars, 09:00|Jonas Christensen
PMI-hopp: Aktiviteten i industrien øker
Norsk PMI, justert for normale sesongsvingninger, steg til 51,9 poeng i februar, fremgår det av ferske tall fra DNB og Nima.Indeksen steg med 0,8 poeng fra januar, som ble opprevidert med 0,4 poeng. Det var en tydelig bedring i de tre delindeksene for nye ordre, produksjon og sysselsetting, ifølge undersøkelsen.Tallene er basert på en undersøkelse blant norske innkjøpssjefer og måler vareflyten i bedriftene. Verdier over 50 er en indikasjon på økt aktivitet, mens verdier under 50 er et uttrykk for nedgang. I Norge er undersøkelsen et samarbeid mellom DNB og Nima (Norsk Forbund for Innkjøp og Logistikk).Et veid gjennomsnitt av delindeksene ordre, produksjon og sysselsetting steg med 2,8 poeng til 50,9 og reverserte dermed nedgangen i januar. Leverandørenes leveringstid gikk ned og lagrene av innkjøpte varer økte, og begge disse bidro til å dempe oppgangen i hovedindeksen, ifølge undersøkelsen.«Indeksen for priser på innkjøpsvarer avtok med 1,1 poeng til 57,6, som er på nivå med gjennomsnittet de foregående seks månedene. Det var 72 bedrifter som svarte i undersøkelsen i februar», heter det i rapporten.
01. mars, 07:53|TDN Direkt
Primærinnsider Timo Makkonen har solgt 110.000 aksjer i Smartcraft
Primærinnsider Timo Makkonen har torsdag solgt 110.000 aksjer i Smartcraft til kurs 25,85 kroner pr aksje, ifølge en melding.Salget er gjort for å investere i eiendom for privat bruk, heter det i meldingen.Etter transaksjonen eier Makkonen 437.125 aksjer i Smartcraft, i tillegg til 230.000 aksjer gjennom selskapets langsiktige investeringsprogram.Timo Makkonen er leder for Smartcraft-virksomheten i Finland.
01. mars, 06:32|Jonas Christensen
Kreftings Carucel Eiendom skriver ned verdiene med nesten en halv mrd.
Carucel Eiendom, som i all hovedsak eies av Carl Erik Krefting og hans tre barn, skriver ned eiendomsverdiene med 455 millioner kroner, tilsvarende 5,6 prosent av de bokførte verdiene i eiendomsporteføljen.Dette er første gang selskapet skriver ned eiendomsverdiene.– Nedskrivningene reflekterer utviklingen i markedet. Når lånerentene tidobler seg på to år får dette konsekvenser for hele bransjen. Vi forventer ikke å skrive ned ytterligere verdier i 2024, tvert imot, men vi kan samtidig ikke konstatere at det verste ligger bak oss, sier Krefting i en pressemelding.Leieinntektene økte med over 30 prosent til 385 millioner kroner i fjor.Driftsresultatet før av- og nedskrivninger var på 213 millioner kroner. – Driften går godt. I Oslobukta kan leietakerne våre vise til en solid omsetningsvekst. Etter planen er området nå fullt utleid. Det er en milepæl for oss. For boligporteføljen opplever vi en fortsatt sterk etterspørsel og foretar stadig oppgraderinger av eiendomsmassen, sier Krefting.Ved inngangen til 2024 beløp den totale bankgjelden seg til omtrent fire milliarder kroner, som er lavere enn ved inngangen til 2023. I tillegg har konsernet obligasjonsgjeld på nærmere 1,4 milliarder kroner og en likviditetsreserve på over 200 millioner kroner.
01. mars, 06:12|TDN Direkt
Omda med driftsresultat på syv mill. i fjerde kvartal
Omda fikk et driftsresultat på syv millioner kroner i fjerde kvartal 2023, mot et driftsresultat på -48 millioner i samme kvartal foregående år.Det fremgår av selskapets kvartalsrapport fredag.Selskapet hadde et resultat før skatt på 0,6 millioner kroner (-63), av en omsetning på 109 millioner kroner i kvartalet (98).-Vi overgår topplinjemålet på 400 millioner kroner for året. Og viktigst av alt, 78 prosent av totalinntekten kommer fra kontrakter som gir en langsiktig diversifisert inntektsstrøm med minimalt kundefrafall, kommenterer administrerende direktør Sverre Flatby.Selskapet fortsetter å anslå en organisk vekst på fem til ti prosent årlig på lang sikt.
01. mars, 06:10|TDN Direkt
Kongsberg Automotive ha utnevnt ny direktør
Kongsberg Automotive har utnevnt Eduardo Pamies som direktør for forretningsområdet Flow Control Systems med virkning fra 1.

Finanskalender

i
Finanskalender

Oversikt over ukens hendelser for selskaper notert på Oslo Børs.

Tungvektere

i
Tungvektere

De 25 mest likvide aksjene på Oslo Børs rangert etter kursutvikling.

Sektorindekser

i
Sektorer

Indekser for sektorer. Inne på sektorsiden finner du også en liste over alle aksjene i sektoren på Oslo Børs.