08:08|Bjørn Borkamo
Kraftig prisfall for kobber – verste tapsrekke siden 2022
Kobberprisen har snart falt i ni dager til ende, og er nå ned 20 prosent siden årstoppen tilbake i mai.
07:02|Jonas Christensen
En euro koster igjen 12 kroner – dyreste siden mai i fjor
Kronelidelsen vil ikke gi seg.Nok en gang koster en euro nå over 12 kroner. Vi må tilbake til mai i fjor for å finne en tilsvarende svak krone mot den europeiske fellesvalutaen.Det er et godt stykke igjen til det ekstreme pandemisjokket som sendte euro/kroner over 13. Utenom det er 12,06077 fra mai i fjor det høyeste nivået.Men euroen er ikke eneste valuta som bruker den norske kronen som boksepute om dagen. Pundet har servert uppercuts til norske turister hele juli og er nå på sitt dyreste siden 1973.– Vi har en kombinasjon av en del risk off-krefter internasjonalt på grunn av den store politiske dramatikken, som tydelig har gått ut over små valutaer – og den norske kronen mer enn den svenske. Det er et mønster vi har sett før, sa Knut Anton Mork, professor emeritus ved NTNU og makroøkonom i Garantum Wealth Management til DN tirsdag.
03:49|Morten Iversen
Bred nedgang ved Asia-børsene
Nikkei-indeksen ved Tokyo-børsen falt med tre prosent den første handelstimen torsdag morgen.
24. juli, 20:27|Jonas Solgård
Hurtigmatkjede stiger kraftig i etterhandelen
Hurtigmatkjeden Chipotle stiger over ti prosent i etterhandelen på Wall Street etter å ha lagt frem resultater for andre kvartal som slo analytikerestimater både på omsetning og resultat per aksje. Kjeden, som serverer meksikansk mat, økte nettoresultatet til 455,7 mill. dollar opp fra 341,8 mill. dollar i samme periode i fjor. På topplinjen økte inntektene med 18,2 prosent til 2,97 mrd. dollar. I rapporten skriver selskapet at antallet besøkende på restaurantene økte 8,7 prosent i kvartalet.  
24. juli, 20:23|Jonas Solgård
Ford-aksjen stuper i etterhandelen etter tallslipp
Ford-aksjen stuper rundt ti prosent i etterhandelen på Wall Street onsdag kveld, etter at bilprodusenten la frem tall for andre kvartal. Selskapet fikk inntekter fra bilsalget på 44,81 mrd. dollar i andre kvartal, noe over analytikerestimatene, men skuffet stort på bunnlinjen. Justert resultat per aksje endte på 47 cent mot ventet 68 cent. I rapporten skriver Ford at høyere kostnader knyttet til garantier tynget lønnsomheten, samtidig som det ble klart at selskapet opprettholder guidingen om et driftsresultat på mellom ti og 12 mrd. dollar for hele 2024. Ifølge CNBC var det håp om at guidingen skulle bli oppjustert. Nettstedet skriver videre at selskapet har slitt med garantiene i flere år. Selskapet skriver selv i andrekvartalsrapporten at arbeidet med nylanseringer gir håp om at kostnader knyttet til garantier skal komme ned. 
24. juli, 17:28|Jonas Solgård
AT&T stiger markant på børs etter tallslipp
Den amerikanske telekomgiganten AT&T stiger rundt fem prosent på børs onsdag kveld norsk tid, etter å ha lagt frem resultater for andre kvartal. Rapporten viste en topplinje på 29,8 mrd. dollar, ned en knapp halv prosent fra samme periode i fjor. Tallet var også noe lavere enn hva analytikerne ventet på forhånd. Driftsresultatet falt fra 6,4 mrd. dollar i fjor til 5,8 mrd. dollar i andre kvartal i år. Selskapet fikk 419.000 nye betalende abonnenter, klart høyere enn ventet på forhånd, skriver CNBC. AT&T-aksjen er opp 10,8 prosent på børs hittil i år. 
24. juli, 14:34|Jonas Solgård
Equinor falt etter tallslipp – hovedindeksen ned en halv prosent
Hovedindeksen på Oslo Børs falt en knapp halv prosent onsdag, preget av nedgang for flere tungvektere. Equinor falt 0,3 prosent etter å ha lagt frem tall for andre kvartal før handelsstart og ble dagens mest omsatte aksje, foran Hydro og Kongsberggruppen. 
24. juli, 11:43|Jonas Christensen
Verste PMI i eurosonen siden februar
PMI-indeksen for eurosonen var på 50,1 i juli.
24. juli, 11:03|Bjørn Borkamo
Deutsche Bank faller kraftig etter første kvartalstap siden 2020
Aksjemarkedet slakter Deutsche Bank og dets ferske kvartalsrapport onsdag.

Finanskalender

i
Finanskalender

Oversikt over ukens hendelser for selskaper notert på Oslo Børs.

Tungvektere

i
Tungvektere

De 25 mest likvide aksjene på Oslo Børs rangert etter kursutvikling.

Sektorindekser

i
Sektorer

Indekser for sektorer. Inne på sektorsiden finner du også en liste over alle aksjene i sektoren på Oslo Børs.