19:20|Jonas Solgård
Rec Silicon utsetter første levering fra Moses Lake
Silisiumprodusenten Rec Silicon melder torsdag kveld om en utsettelse for første levering fra Moses Lake-fabrikken. Tidligere i år anslo selskapet at dette skulle skje i løpet av andre kvartal, etter å tidligere ha meldt at det skulle skje på begynnelsen av andre kvartal. Nå venter selskapet at den første leveringen vil skje i midten av september. Ellers går alt annet etter planen, skriver Rec i meldingen. Grunnen til den siste utsettelsen er forsinkelser i oppryddingsprosessen, opplyses det. Selskapet venter fortsatt å være på full produksjonskapasitet innen utgangen av 2024. 
18:47|Jonas Solgård
Amerikansk milliardær nærmer seg oppkjøp av Everton
Den amerikanske milliardæren Daniel Friedkin har gått inn i eksklusive samtaler med Farhad Moshiri angående et kjøp av den britiske fotballklubben Everton, skriver Financial Times. Friedkin Group eier fra før den italienske hovedstadsklubben AS Roma og skal allerede ha startet en såkalt «due diligence»-gjennomgang, skriver den britiske avisen, med henvisning til anonyme kilder. Nyheten kommer etter at 777 Partners' forsøk på å kjøpe Everton kollapset i mai. Det amerikanske investeringsselskapet hadde jobbet med et oppkjøp siden i fjor høst.Friedkin er ifølge Forbes god for rundt seks milliarder dollar. Det blir ikke nevnt noen pris, men Everton skal ifølge Football Benchmark prises til mellom 519 og 574 millioner euro. Evertons prekære finansielle situasjon har blitt veldokumentert det siste året. Gjennom sesongen ble klubben straffet i form av poengtrekk for brudd på regler om finansiell stabilitet. 
14:33|Jonas Solgård
Norsk havvindsselskap vant auksjon i Estland
Det Haugesund-baserte havvindselskapet Deep Wind Offshore melder torsdag at det har vunnet en auksjon i Estland, som sikrer eksklusivitet til å utvikle et område i Østersjøen. De baltiske landene er blitt enige om å åpne opp områder for havvindproduksjon med en samlet kapasitet på 20 GW innen 2030. – Dette er en milepæl for selskapet, og vi er veldig fornøyde med å ha vunnet denne auksjonen. Estland viser handlekraft innen havvind, og Deep Wind Offshore vil bidra til at landet når sine klimamål, styrker energisikkerheten, utvikler verdikjeder og skaper nye arbeidsplasser, sier konsernsjef Knut Vassbotn i Deep Wind Offshore i en pressemelding. 
11:53|Lene Marita Berg Hermann
Inin Group-datterselskap har sikret kontakt på 38,5 mill. kroner
Laje AS, som er et datterselskap av industriinvesteringsselskapet Inin Group, er blitt tildelt en kontrakt på 38,5 millioner kroner av nettselskapet Glitre Nett. Det fremgår av en melding torsdag. Avtalen går ut på at Laje skal installere en transformatorstasjon ved Kjenner i Lier kommune utenfor Oslo. Laje, som leder Inin Groups investeringsplattform for kraftinfrastruktur, vil lede prosjektet. – Dette prosjektet er midt i blinken for vår spesialkompetanse innen bygging av energiinfrastruktur – et segment som forventes å vokse betydelig i årene som kommer ettersom Norge fortsetter å investere i fornybar energi, sier Anders Granheim, administrerende direktør i Laje.På de siste tre månedene har Inin Group-aksjen steget med 26,8 prosent. Selskapet er verdsatt til 464,9 millioner kroner, torsdag ettermiddag. 
11:34|Lene Marita Berg Hermann
Veidekke skal bygge næringsbygg for Kitron i Arendal
I en melding torsdag skriver Veidekke at selskapet skal bygge et produksjonsbygg for Kitron ved Longum Park i Arendal. Selskapet har inngått en avtale med AFK Eiendom, et heleid datterselskap av Arendals Fossekompani, og er en totalentreprise med kontraktssum på 110 millioner kroner, heter det i meldingen. – Vi takker for tilliten og for at vi har kommet frem til løsninger som gjør at vi nå kan starte prosjektering og bygging av produksjonsbygget for Kitron på den flotte tomten som ligger ved E18 på Longum i Arendal. Alle involverte parter har bidratt med gode innspill, og vi ser nå frem til å videreføre det gode samarbeidet over i neste fase, sier distriktsleder Atle Monan i Veidekke Bygg Agder.
11:07|Bjørn Borkamo
Bank of England holder renten uendret
Få timer etter at Norges Bank meldte at den holder styringsrenten uendret, følger den britiske sentralbanken etter og gjør det samme: Renten holdes uendret på 5,25 prosent, stadig det høyeste nivået på 16 år. Fem medlemmer av rentekomitéen stemte for uendret rente, mens to stemte for kutt. Markedet reagerer med å sende pund og britiske statsrenter ned, mens rentetraderne legger mer vekt på veddemålene om rentekutt i august og særlig september.Beslutningen var helt i tråd med det markedet har forventet de siste ukene, selv etter at det onsdag denne uken kom inflasjonstall nede på komfortable 2,0 prosent i mai.Fullt så komfortabel var imidlertid ikke tjeneste-prisveksten, som var nærmest tre ganger så stor. Der sentralbanken på starten av året ga tegn til at den helte mot høyere, mer innstrammende rentenivå, har den i månedene inn mot torsdagens rentebeslutning tiltet over mot en mer duete tilnærming. 
08:46|Martin Kværnes
Handelsstans i Philly Shipyard
Handelen i Philly Shipyard-aksjen er stanset i påvente av en melding fra selskapet, ifølge en kort børsmelding.
07:48|Jonas Christensen
Nytt rentekutt i Sveits
Den sveitsiske sentralbanken setter ned renten igjen med 0,25 prosentpoeng til 1,25 prosent.Dette er andre rentekutt i år fra sveitserne, som ledet an med et første rentekutt i denne rentesyklusen i mars i år.Noen markedsaktører hadde sett for seg et kutt, men ifølge Bloomberg hadde en liten majoritet av investorene ventet en uendret rente.Klokken 10.00 torsdag legger Norges Bank frem sin rentebeslutning. Det er ventet at styringsrenten holdes i ro.– Det underliggende inflasjonspresset har falt igjen sammenlignet med forrige kvartal, skriver den sveitsiske sentralbanken i en uttalelse.
07:47|Kenneth Lund
Argeo med omvendt aksjesplitt
Subesea-selskapet Argeo har gjort en såkalt omvendt aksjesplitt der fem gamle aksjer er gjort om til én ny aksje.Aksjekapitalen er nå på vel 22,2 millioner kroner, fordelt på vel 44,4 millioner nye aksjer.Det går frem av en melding til Oslo Børs.

Finanskalender

i
Finanskalender

Oversikt over ukens hendelser for selskaper notert på Oslo Børs.

Tungvektere

i
Tungvektere

De 25 mest likvide aksjene på Oslo Børs rangert etter kursutvikling.

Sektorindekser

i
Sektorer

Indekser for sektorer. Inne på sektorsiden finner du også en liste over alle aksjene i sektoren på Oslo Børs.