04:25|Jonas Solgård
Brått sjefsbytte hos Nike
John Donahoe er ferdig som konsernsjef hos sportsutstyrgiganten Nike, ble det klart natt til fredag norsk tid. Han skal gå av med pensjon i det som av Financial Times beskrives som en brå avgang. I en pressemelding fra selskapet opplyses det at avgjørelsen er tatt av Donahoe og styret. Han fikk nesten fem år i sjefsstolen. Han erstattes av Elliot Hill med virkning fra 13. oktober. Hill har tidligere vært direktør for virksomheten «Consumer Marketplace» frem til han gikk av med pensjon i 2020. Nike-aksjen steg over syv prosent i etterhandelen på Wall Street. Hittil i år er imidlertid aksjen ned 24 prosent, mye takket være et intradag-fall på nesten 20 prosent i slutten av juni. Selskapet sendte da ut et resultatvarsel der det ble meldt om lavere etterspørsel. 
04:00|Morten Iversen
Kina og Japan rører ikke rentene – positiv ukeavslutning ved børsene
Markedene i Asia-regionen åpnet høyere på fredag, med Japans Nikkei 225 i spissen med en oppgang på over to prosent.
19. sep., 20:20|Kimmo Risbakken
Ensurge Micropower i boks med 75 millioner
Sent torsdag kveld børsmelder Ensurge Micropower at kapitalinnhentingen er unnagjort, og at investorene har sagt seg villige til å øke egenkapitalen i selskapet med 75 millioner kroner.Emisjonskursen er satt til én krone. Til å være en rettet emisjon er det med en noe uvanlig premie på kursen, sammenlignet med sist omsatt kurs (onsdag morge) på 0,87 kroner. Investorene har altså kjøpt nye aksjer i selskapet for mer enn det de kunne kjøpt aksjer for i annenhåndsmarkedet på Oslo Børs.Årsaken er at kursen ble smadret på tirsdag ettermiddag og onsdag morgen, da selskapet mistenker at informasjon om emisjonen kom på avveie i markedet. I en påfølgende børsmelding torsdag opplyses det at selskapet vil åpne opp for at aksjonærer som ikke fikk delta i den rettede emisjonen kan delta i en reparasjonsemisjon. Her skal det potensielt trykkes opp til 11,5 millioner aksjer – også de til én krone stykket. 
19. sep., 19:57|Kimmo Risbakken
Nytt hogg i Vow-sjef Badins aksjebeholding
Danske Bank gjør et solid innhogg i Henrik Badins aksjebeholding i Vow, selskapet han er sjef for. Torsdag er det nemlig blitt solgt 1,4 millioner aksjer, på en dag da kursen steg med russiske prosenter og hele 38 prosent. Basert på en volumvektet gjennomsnittskurs for dagen, har dagens tvangssalg innbragt 3,5 millioner kroner til kreditoren. Dermed sier også banken seg fornøyd, og det skrives i børsmeldingen at dette er det siste tvangssalget av Badins aksjer. Dette er niende gang på to små uker at Danske Bank selger Badins aksjer. Han sitter igjen med kun 2,9 millioner aksjer, mot 9,9 millioner, som var hans beholdning i sommer.
19. sep., 18:44|Kimmo Risbakken
Fikk under en tiendedel av erstatningskrav
Oppdrettsselskapet Måsøval er i Frostating lagmannsrett tilkjent 2,3 millioner kroner i erstatning fra staten, men ilagt sakskostnadsansvar, opplyses det i en børsmelding. Måsøvals opprinnelige krav var på 29,8 millioner kroner etter en feildiagonisering ved anlegget på Kattholmen i 2019.– Vi er skuffet over rettens konklusjoner og er uenige i dem. Vi vil nøye gjennomgå dommen og drøfte den med våre rådgivere før vi gir ytterligere kommentarer, uttaler Måsøval-sjef Helge Kvalvik i børsmeldingen torsdag.I fjor ble selskapet tilkjent en erstatning på knappe 13 millioner kroner i lagmannsretten – men den dommen ble anket av begge parter.
19. sep., 14:35|Kimmo Risbakken
Jaktet kapital – frykter info på avveie
I en børsmelding opplyser Ensurge Micropower at selskapet tirsdag fikk investorer på innsidelister, da det var på jakt etter ny egenkapital i en rettet emisjon.
19. sep., 12:38|Jonas Solgård
Bank of England holder renten i ro
Sentralbanken i Storbritannia holder styringsrenten i ro på fem prosent, ble det klart torsdag ettermiddag. Ett medlem av den pengepolitiske komiteen ville redusere med 25 basispoeng, fremgår det av en pressemelding. På forhånd var det ventet at BOE ville holde renten uendret.BOE skriver: – I mangelen på betydelig utvikling er det fortsatt passende med en gradvis tilnærming til rentenedgangen. Det er fortsatt behov for å beholde en restriktiv pengepolitikk for å sørge for at inflasjonsrisikoen faller videre, slik at vi kan nå målet på to prosent, heter det. Sentralbanken indikerte at det kan bli aktuelt med et nytt kutt i november. BOE kuttet renten sist i august. 
19. sep., 10:31|Kathinka Hartwig
SEB endrer renteprognose etter Norges Banks «tydelige» utsikter
SEB-økonomene har vært blant dem som venter et rentekutt i Norge i desember, men endrer nå prognose. Etter at Norges Bank torsdag la frem rentebeslutning og ny rentebane venter SEB-økonomene at styringsrenten først kuttes i mars neste år.– Utsiktene fra Norges Bank er tydelige og vi endrer derfor vårt anslag om et desember-kutt. Vi venter første rentekutt i mars 2025, men tror fortsatt risikoen er på nedsiden, skriver de en oppdatering etter rentebeslutningen. Les mer om rentebeslutningen her: 
19. sep., 08:13|John Thomas Silseth Aarø
Kronen går sterkere etter rentedom: – Dette er perfekt
Kronen styrkes mot de store valutaene etter Norges Banks rentebeslutning klokken 10:** En euro koster 11,65 kroner, omtrent fem øre mindre enn den gjorde før beslutningen** En dollar koster 10,45 kroner, rundt fire øre mindre** Et pund koster 13,85 kroner, omtrent fire øre mindreBjørn Roger Wilhelmsen, sjeføkonom i Nordkinn Asset Management, mener beslutningen kan bidra til en sterkere krone.– Dette er perfekt for den norske kronen. Ikke bare det Norges Bank gjør nå, også det Fed gjorde på onsdag kveld. Det er helt klart at pengepolitikken nå isolert sett bidrar til en sterkere norsk krone, sier Wilhelmsen til DN. Kronen har i høst hentet seg litt inn etter en meget svak sommer. Den importveide indeksen I44, som er vektet mot Norges 44 største handelspartnere, er 3,85 prosent svakere nå enn ved starten av året. 
19. sep., 06:31|Jonas Christensen
Rec Silicon lander langsiktig leveringsavtale
Silisium- og silangassprodusenten Rec Silicon har inngått en flerårig avtale med batterimaterialselskapet Sila Nanotechnologies for levering av silangass.Det skriver Rec i en melding torsdag.Leveringen vil komme fra prestisjeanlegget Moses Lake. Gassen skal brukes i Silas anodematerial Tital Silicon.Sila Nanotechnologies ligger på nabotomten til Rec i Moses Lake, Washington. Ifølge aksjeanalytiker Gard Aarvik i Pareto, som følger Rec Silicon, har Sila mål om å fullføre fabrikken i første kvartal 2025 og starte første leveringer fra fjerde kvartal 2025.Dermed venter han at leveringene fra Rec vil skje sent i første kvartal 2025 eller tidlig i andre kvartal. Hvor store volumene er oppgis ikke i meldingen, men Aarvik anslår det vil leveres 1600 tonn silangass i året fra Moses Lake på full kapasitet. Resonnementet er at mesteparten av kapasiteten nemlig vil brukes til å produsere polysilisium for avtalen med Hanwha.Aarvik mener videre at anlegget i Butte over tid også kan levere silangass til Sila.«Det er positivt å se at de inngår avtaler for silangass, som vi har ventet på. Det understreker produktets kommersielle muligheter», skriver analytikeren.

Finanskalender

i
Finanskalender

Oversikt over ukens hendelser for selskaper notert på Oslo Børs.

Tungvektere

i
Tungvektere

De 25 mest likvide aksjene på Oslo Børs rangert etter kursutvikling.

Sektorindekser

i
Sektorer

Indekser for sektorer. Inne på sektorsiden finner du også en liste over alle aksjene i sektoren på Oslo Børs.