18:25Hydro øker tilbudet på polske Alumetal14:50USA. Grossistlagrene falt noe14:49USA: Gasslagrene øker12:32Flere amerikanske trygdesøkere enn ventet12:01Kongsberggruppen forlenger kontrakt09:00SAS fløy 2,2 millioner passasjerer08:24Finanstilsynet forventer at banker utviser forsiktighet i utbyttebetalinger08:17Aksjen har steget 200 prosent på fem dager06:51Gullgraver Akobo Minerals tapte 38 mill. i første kvartal

18:25|Kenneth Lund
Hydro øker tilbudet på polske Alumetal
Hydro øker tilbudsprisen midlertidig i den pågående tilbudsprosessen for 100 prosent av aksjene i Alumetal til PLN 82,00 per aksje.Det opplyser Hydro i en børsmelding torsdag kveld.Den økte tilbudsprisen vil være gjeldende frem til og med 15. juni i år. Fra og med 16. juni vil tilbudsprisen igjen bli redusert til den opprinnelige prisen på PLN 78,69 per aksje.Hydro skriver at den midlertidige prisøkningen tar sikte på å belønne investorer som responderer tidlig i tilbudsprosessen, for å oppfylle Hydros forbehold om kjøp av minimum 50 prosent av aksjene i Alumetal.Omkring 39 prosent av selskapets aksjer er allerede tegnet i tilbudsprosessen, inkludert aksjene som eies av to av medlemmene i Alumetals styre og alle medlemmene i Alumetals konsernledelse.Hydros oppkjøp av Alumetal ble godkjent av Europakommisjonen uten forbehold tidlig i mai, og det er dermed ingen regulatoriske forbehold som hindrer gjennomføring av transaksjonen.Tegninger for salg av aksjer i tilbudsprosessen aksepteres frem til 30. juni 2023.
14:50|TDN Direkt
USA. Grossistlagrene falt noe
Grossistlagrene i USA var ned 0,1 prosent i april, sammenlignet med måneden før.Det viser tall fra amerikanske statistikkmyndigheter torsdag.På forhånd var grossistlagrene ventet å være ned 0,2 prosent på månedsbasis, ifølge konsensusprognose fra Trading Economics.
14:49|TDN Direkt
USA: Gasslagrene øker
Lagrene med naturgass i USA var opp 104 milliarder kubikkfot (BCF) til 2.550 milliarder kubikkfot i forrige uke, opplyser det amerikanske energidepartementet torsdag.Lagrene er med det 28,3 prosent høyere enn på samme tid i fjor og 16,1 prosent høyere enn femårssnittet.
12:32|TDN Direkt
Flere amerikanske trygdesøkere enn ventet
Antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA (jobless claims) var 261.000 personer i forrige uke, viser statistikk fra det amerikanske arbeidsmarkedsdepartementet torsdag.På forhånd var antall førstegangssøkende ventet å være 235.000 personer, ifølge konsensusprognose fra Trading Economics.
12:01|Jonas Christensen
Kongsberggruppen forlenger kontrakt
Forsvarsmateriell og Kongsberg Aviation Maintenance Services har utvidet og forlenget avtalen om vedlikehold og klargjøring av totalt 32 norske F-16 jagerfly.
09:00|Kimmo Risbakken
SAS fløy 2,2 millioner passasjerer
SAS rapporterer trafikktall for mai.
08:24|TDN Direkt
Finanstilsynet forventer at banker utviser forsiktighet i utbyttebetalinger
Finanstilsynets stresstest for 2023 viser at norske banker kan rammes hardt ved et kraftig tilbakeslag i norsk økonomi.
08:17|Jonas Christensen
Aksjen har steget 200 prosent på fem dager
Aksjekursen i bioteknologiselskapet Nordic Nanovector har steget mer enn 200 prosent, altså tredoblet seg, i løpet av de siste fem handelsdagene.Mesteparten av oppgangen har skjedd de to siste dagene, og er et resultat av en oppkjøpsavtale med Thor Medical, der de to selskapene slås sammen.Den ville oppgangen er imidlertid bare mager trøst for dem som har vært med i mange år. Det siste året er aksjekursen likevel ned nær 70 prosent. Kriserammede Nordic Nanovector var mot slutten av fjoråret i prosess med å slå seg sammen med bioteknologiselskapet Apim Therapeutics. Fusjonen gikk i vasken etter manglende oppslutning fra aksjonærene. Både styret og den konstituerte toppsjefen varslet sin avgang.Det skjedde etter selskapet varslet at det ville avslutte sin viktige Paradigme-studiet. Siden er kostnader forsøkt redusert og antall ansatte kuttet.Etter avtalen med Thor Medical har selskapet penger ut 2025. Nordic Nanovector vil etter hvert skifte navn til Thor Medical.De siste fem årene har aksjen falt godt over 90 prosent.
06:51|Jonas Christensen
Gullgraver Akobo Minerals tapte 38 mill. i første kvartal
Gullutvinningsselskapet Akobo Minerals legger torsdag frem resultater for første kvartal.Selskapet er fortsatt i utviklingsfasen før produksjonsoppstart og hadde følgelig ingen inntekter i kvartalet. På bunnlinjen satt Akobo igjen med et tap på 37,8 millioner svenske kroner. Det er omtrent det samme i norske kroner.Kontantbeholdningen ved utgangen av kvartalet var på 48,6 millioner svenske kroner.– Til tross for et antall utfordringer som logistikk og dårlig vær, har vi vært i stand til å opprettholde momentumet som vi skapte mot slutten av 2022. All vår energi er rettet mot å få vår fullskala produksjonsanlegg i gang med vår første betydelige mengde gull, sier Akobo Minerals-sjef Jørgen Evjen.– Jeg ser frem til snart å levere første kontantstrøm til Akobo Minerals og tilbakebetale tilliten som alle våre interessenter har gitt virksomheten over årene, sier han.Total egenkapital ved utgangen av kvartalet var 0,4 millioner svenske kroner. Ekstern gjeld var på 124,7 millioner svenske kroner. Konvertible lån på 54 millioner svenske kroner vil konverteres til egenkapital i starten av juli, opplyses det.

Finanskalender

i
Finanskalender

Oversikt over ukens hendelser for selskaper notert på Oslo Børs.

Tungvektere

i
Tungvektere

De 25 mest likvide aksjene på Oslo Børs rangert etter kursutvikling.

Sektorindekser

i
Sektorer

Indekser for sektorer. Inne på sektorsiden finner du også en liste over alle aksjene i sektoren på Oslo Børs.