Johan Henrik Andresen jr. sitter på Norges største private pengebinge gjennom sitt investeringsselskap Ferd.

Ifjor hadde han en formue på over ti milliarder kroner, nesten fire ganger så mye som året før da formuen var notert til 2,8 milliarder kroner.

Den tidligere tobakksarvingen hadde en inntekt på "beskjedne" 58 millioner kroner ifjor, etter en inntekt på 440 millioner kroner i 2007. Ifølge Kapitals liste over Norges 400 rikeste er imidlertid Andresen nå god for 13,3 milliarder kroner totalt.

Søk i skattelisten her.

Øystein Stray Spetalen dro inn en inntekt på nesten 64 millioner kroner, og har en formue rett under to milliarder kroner. Det er en dobling fra året før. Ifølge Kapitals liste har imidlertid Spetalens formue falt, fra 3,5 i 2007 til 2,6 milliarder i 2008.

Bergenseren Trond Mohn bidrar som vanlig mye til fellesskapet, med nesten 37 millioner kroner i innbetalt skatt for 2008. Formuen holdt også stand på drøyt 2,7 milliarder kroner.

Ut fra skattelisten ser det ut som Jan Haudemann-Andersens formue mer eller mindre forsvant i løse luften i løpet i 2008. I 2007 var investoren oppført med en formue på 1,1 milliarder kroner, mens den var krympet til 63 millioner i 2008.

Les hva som gikk galt her

Søk i skattelisten her.

Investorene Kristian Siem og Peter Smedvig er bosatt og skatter i utlandet.

* Ligningen til Jan Haudemann-Andersen er i følge ham selv feil og skyldes at skattemyndighetene har utelatt verdien av holdingselskapet Datum da formuen ble fastsatt.

Les også: - Svær feil i ligningen

Les også: Bill Gates fylte lommene hans

Søk i skattelisten her. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.