Mens James Bond fremdeles skal kjøre Aston Martin i den nye Bond-filmen "Spectre", stiller også andre deler av britiske bilindustri opp for å gjøre opptreden i den erke-britiske agantens kommende film.

I den 24. filmen om den britiske aganten skal både Jaguar C-X75, Range Rover Sport SVR og Land Rover Defender Big Foots delta.

Førstnevnte er den spektakulære konseptbilen som først ble vist i Paris i 2010, året etter ble det sagt at den skulle komme i produksjon, men deretter ble den dessverre skrinlagt.

Jaguar C-X75 vil delta i en spektakulær biljakt gjennom Roma sammen Bonds egen bil; en Aston Martin DB10.

Scenene, som innbefatter tungt modifiserte biler av typene Land Rover Defender og Range Rover Sport SVR, er allerede filmet i Østerrike. Range Rover Sport SVR er den raskeste og kraftigste Land Rover noensinne.

De meget kapable Big Foot-modellene ble konstruert av Special Operations-divisjonen med enorme 37-tommers offroad-dekk for å takle det ekstreme terrenget. De er også utstyrt med et skreddersydd hjuloppheng og forsterket karosseribeskyttelse.

Bond har lenge hatt en forkjærlighet for Aston Martin, men også Jaguar og Land Rover har tidligere vært involvert i en rekke Bond-filmer. Erkeskurken 'Zao' var bevæpnet med en spesialbygd Jaguar XKR i "Die Another Day", utstyrt med en rekke grusomme våpen som omfatter et Gatling maskingevær, et termografisystem, bombekaster, 18 varmesøkende missiler i grillen, et hydraulisk rambukksystem og sidemonterte raketter skjult i dørene. I åpningssekvensen i "Skyfall" fra 2012 ble en Land Rover Defender 110 Double Cab Pick Up kjørt av feltagent Eve Moneypenny.

Les også: Jaguar skal bygge suv

En ny britisk imperialisme?  

Dette er Aston Martin DB10 som James Bond skal kjøre i
Dette er Aston Martin DB10 som James Bond skal kjøre i "Spectre". (Foto: Aston Martin)
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.