Prisene på omsatte Obos-leiligheter steg 6,1 prosent fra desember 2010 til januar 2011.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris i januar var 35.081 kroner mot 33.064 kroner i desember.

Den høyeste kvadratmeterprisen hittil hadde Obos i november ifjor, med en kvadratmeterpris på 33.442 kroner.

Dagens kvadratmeterpris er 9,9 prosent høyere enn i januar 2010.

Da Obos-prisene var på det høyeste før prisnedgangen satte inn i 2007, var kvadratmeterprisen 32.012 kroner i april det året.

I dag la Norges Eiendomsmeglerforbund og Eiendomsmeglerforetakenes forening frem den landsomfattende boligprisstatistikken for januar.

Les sakene:
Solid boligprishopp
- Høyere enn ventet

- Pristigningen var overraskende høy og viser at det er et sug etter boliger i markedet. Fordi få prosjekter ble igangsatt under finanskrisen, var antallet ferdigstilte boliger i Oslo lavt i fjor. Når det samtidig er få bruktboliger for salg, så blir etterspørselen stor, sier konsernsjef Martin Mæland i Obos.

I januar ble det omsatt 410 boliger i Obos-tilknyttede borettslag mot 319 boliger i januar 2010.

- Våre meglere forteller at flertallet av boligene som ble solgt i januar ble solgt godt over prisantydning, sier Mæland.

Les også:
- Da lukter det svidd av lunten på boligprisbomben
Fra katastrofe til milliardsalg
God start på året for BWG

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.