Regjeringen i Japan skrinlegger planen om å stenge landets atomkraftverk for godt. I tillegg lover regjeringen kraftig satsing på fornybar energi.

Planen om å stenge kjernekraftverkene ble vedtatt av den forrige japanske regjeringen etter Fukushima-ulykken i 2011.

Den voldsomme tsunamien som rammet Japans østkyst, førte til store skader på Fukushima-kraftverket. Flere reaktorer smeltet ned, radioaktiv forurensning ble spredt over et stort område, og flere hundre tusen mennesker måtte evakueres.

I dag er fortsatt alle landets 48 kjernereaktorer midlertidig stengt. Meningsmålinger viser at et flertall i befolkningen mener det er feil å starte dem igjen.

Likevel ønsker regjeringen til statsminister Shinzo Abe å gjøre nettopp det. I en ny energiplan, som ble lagt fram fredag, heter det at kjernekraft fortsatt vil være en viktig del av Japans energiforsyning.

I tillegg lover regjeringen å satse hardt på fornybar energi. Dermed ser det ut til at landet har gjenopplivet energipolitikken fra tiden før Fukushima-ulykken.

Også den gang var planen å satse på atomkraft og fornybar energi, blant annet for å redusere utslippene av klimagassen CO2.

Les også:
Statoil gjør nytt gass- og oljefunn

Kina firer på vekstmålet

Søker salg eller børsnotering av bredbåndselskapet Get  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.