Dagens Næringsliv publiserer i torsdagens avisutgave innholdet i en epost Haslestad sendte til gjødseltraderen i slutten av juni 2011.

Da hadde Baysan gitt beskjed om at han vil slutte å jobbe for Yara i Sveits. I eposten lurte Haslestad på: (...) hvordan potensielt bruke deg i fremtidige forhandlinger med russerne», og videre «(...) hvordan kompensere deg».



Eposten ble sendt tre måneder etter at Økokim hadde ransaket Yaras kontorlokaler i Oslo og satt i gang det som senere er blitt tidenes største korruspjonsetteforskning i Norge.

Haslestad var også et halvt år tidligere blitt varslet av daværende økonomisjef for Yara i Sveits, Tor Madsen, om korrupsjonsrisiko knyttet til tradingen i Balderton, der Baysan var sentral.

I eposten skisserte Haslestad også en rolle for Baysan i forbindelse med Yaras planer om å etablere virksomhet i Tyrkia. Ifølge eposten hadde selskapet etablert et team som jobbet med å utrede mulighetene:

«(...) og jeg vil gjerne ha deg som en konsulent til dette teamet. Og senere kan vi bli enige om hvordan vi kan bruke deg til å hjelpe oss med å bygge opp vår potensielle base i Tyrkia», skriver Haslestad.

Verken Haslestad eller Yara vil kommentere saken overfor DN.

Les hele saken i torsdagens utgave av Dagens Næringsliv.

Les også:

FBI dukket opp under Økokrim-avhør av Yara-topp

Yara til sak mot ekseier

Økokrim gjorde beslag på Yara-kontor i Sveits (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.