Statoil tildeler, på vegne av Johan Sverdrup-partnerskapet, kontrakter for to stålunderstell til Johan Sverdrup til Kværner Verdal og Dragados Offshore, heter det i en melding torsdag.

Kværner Verdal er Kværners heleide datterselskap.

Kontrakten til Kværner har en verdi på om lag en milliard kroner og omfatter ifølge meldingen ingeniørtjenester, fabrikasjon og bygging av

stålunderstellet til prosessplattformen på Johan Sverdrup.

Johan Sverdrup-feltet består i alt av fire plattformer. Kværner skal levere stålunderstellet til tre av de fire plattformene.

Selskapet opplyser at ingeniørarbeidene vil bli utført i Oslo, mens prosjektledelsen skal være basert ved Kværners anlegg for avanserte stålunderstell i Verdal i Nord-Trøndelag.

Leverer tre av fire

Kontrakten er vunnet i internasjonal konkurranse, opplyser Kværner.

- De forbedringene vi har gjennomført de siste årene gjør at vi kan tilby nye stålunderstell til samme pris som for 15 år siden, sier konsernsjef Jan Arve Haugan i Kværner i en melding.

Stålunderstellet til prosessplattformen veier 17.700 tonn og skal bygges ved verftet i Verdal og installeres på Johan Sverdrup-feltet sommeren 2018.

– Dette er den tredje leveransen som kommer ut av rammeavtalen mellom Statoil og Kværner på stålunderstell. Dette betyr at Kværner skal levere tre av fire stålunderstell til første utbyggingstrinn av Johan Sverdrup, sier prosjektdirektør Kjetel Digre.

Utstyrs- og boligplattformen

Kontrakten til Dragados Offshore omfatter ingeniørtjenester, fabrikasjon og bygging av stålunderstellet til utstyrs- og boligplattformen på Johan Sverdrup.

Dette stålunderstekker veier 7.600 tonn og skal bygges ved verftet i Cadiz. Innstallasjon på feltet skal skje sommeren 2018.

– Det er gledelig å få Dragados Offshore inn i Johan Sverdrup-prosjektet, som er et komplekst puslespill, hvor vi er avhengig av presisjon og kvalitet i alle leveranser. Her har vi gode erfaringer med Dragados Offshore på byggingen av stålunderstellet til det Statoil-opererte Mariner-prosjektet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Økonomer: Skattekuttene virker ikke

Budsjettnederlag for Frps hjertesaker

Ny sprekk for beredskapssenter

Se DNTV: - Kan få en skvis i markedet om to, tre år

- Kan få en skvis i markedet om to, tre år
Oljeanalytiker Thina Saltvedt om inntrykkene fra "Oil&Money"-konferansen i London.
04:07
Publisert: