De to lederne møttes i Det hvite hus fredag, og Obama lovet å øke den amerikanske bistanden til Jordan fra 660 millioner dollar til mer enn 1 milliard dollar i året. Obama garanterte også for nye lån til Jordan.

Jordan har tatt imot 1,5 millioner flyktninger fra krigen i Syria, og gruppen utgjør nå en femdel av landets befolkning.

Kong Abdullah sa at Jordan, USA og andre må koordinere sine strategier i kampen mot IS.

– Vi trenger en helhetlig regional tilnærming til dette problemet. Dette er et muslimsk problem. Vi må ta eierskap til det, sa monarken til TV-kanalen CBS.

Kong Abdullah kalte konflikten «en kamp mellom godt og ondt».

– Jeg mener dette er en tredje verdenskrig, utkjempet med andre midler, sa han.

Målet med den økte amerikanske hjelpen er ifølge Obama å styrke «politiske og økonomiske reformer som er underveis i Jordan». Landet er en av USAs mest trofaste allierte i Midtøsten, og grenser til Anbar-provinsen i Irak, der IS har tatt kontrollen over store områder. Jordanske styrker deltar i luftangrepene mot IS i Syria.

LES OGSÅ: Lundestad tar kraftig oppgjør med Nobelkomiteen

SAS-magasin trekker linje fra Quisling til Frp

Enighet om ny asylavtale  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.