Mens HTC og Nokia har kjempet om å ha den beste lanseringstelefonen for Windows Phone 8 har verdens største mobilprodusent Samsung sittet på gjerdet og ventet med å kaste seg med i dansen. Telefonen deres så vi første gang allerede i september i fjor, men det er først nå den har kommet i butikkene.

Microsoft har streng kontroll med alle som vil lage telefoner med Windows Phone som system, og det er begrenset hvor mange tilpasninger produsentene kan gjøre. Hva er det da med Samsung Ativ S som gjør at den kommer først nå?

Grå mus
Svaret er at jeg aner ikke. Jeg klarer ikke å finne noe med denne telefonen som skiller den klart fra konkurrentene. Der Nokia har lagt til gode verdiøkende apps som gratis bilnavigasjon og et av markedets aller beste kamera, har Samsung kun lagt til noen apper for de som vil lage seg en digital dagbok (type jenterom – ikke filofax) og et eget sosialt nettverk for familier.

Brukeropplevelsen på Samsung Ativ S er i det hele tatt veldig generisk for Windows Phone 8.

 

Design
Dermed må Ativ S lene seg på sin design som differensiator mot konkurrentene. Designen er slett ikke ille. Faktisk er den ganske spesiell til Samsung å være. Det er tydelig at Samsung har en idé om at Windows-produktene deres ikke skal forveksles med Android-telefonene. Ativ S lages i plast, men overflaten imiterer børstet aluminium med en ramme av krom. Telefonen er ganske stilig, sånn sett, og designen står i sterk kontrast til designspråket til konkurrentene HTC og Nokia innen Windows-telefoner. Begge disse har valgt å gå for fargesprakende plast, mens Samsung er mer konservativ. Hvor mye dette har å si er opp til kjøperne å avgjøre.

 

Konklusjon
Det er ingenting i veien med Samsung Ativ S, men det er ingenting spesielt engasjerende heller. Windows Phone sliter fortsatt med dårlig utvalg av kvalitetsapper, noe som også begrenser hvilke brukergrupper som er aktuelle for Ativ S. Prismessig skiller den seg heller ikke ut.

Velg Ativ S dersom du foretrekker designen fremfor de andre, ellers er antakelig Nokia Lumia 920 et bedre valg.

Følg vår anmelder på Twitter:




Her er produsentens offisielle spesifikasjoner.

Se også disse testene: