USAs tidligere sentralbanksjef, Ben Bernanke (61), lander sin andre rådgivingsjobb på to uker onsdag.

Bernanke blir nå ny seniorrådgiver i verdens største obligasjonsforvalter, Pacific Investment Management Co. (Pimco), melder Bloomberg News.

- Vi tror våre klienter forventer dette av oss - vi har en historie for å tiltrekke oss topptalenter- og bidragsytere, sier investeringssjef Daniel Ivascyn i Pimco på en telefonkonferanse onsdag.

Allianz-eide Pimco har vært i hardt vær etter bataljen som endte med at selskapets gründer Bill Gross, forlot selskapet på tampen av fjoråret. Da hadde allerede hans makker, profilerte Mohammed El-Erian, forsvunnet ut døren, angivelig på grunn av konflikt med Gross. Begge avganger har ført til massiv avskalling av forvaltningskapitalen.

Det hører også med til historien at hovedfondet Total Return i lengre tid hadde utviklet seg svakt, og mistet kunder. El-Erian har i dag en rådgivningsroll overfor styret i Pimco-eieren og det tyske forsikringskonsernet Allianz. Gross er i dag forvalter hos Janus Capital, som i sin tid ble etablert av en Gross' medarbeidere.

Ansettelsen av Bernanke kan kommer godt med i en tid der Den amerikanske sentralbanken har alle øyne rettet mot seg.

"Det er åpenbart at han erfaring fra sentralbankvirksomhet er viktig for øyeblikket, gitt der hvor vi befinner oss med tanke på den økonomiske sykelen i USA. Men vi ser etter og er glade for hans evne til å gi tunge bidrag til vår strategi, sier Pimco-toppen Daniel Ivascyn, ifølge Bloomberg.

Ansettelsen av Bernanke skjer også i et klima der kapitalforvalterne sliter med avkastning og rentene har ligget nær null i mer enn seks år.

- Jeg gleder meg til å skulle jobbe med Pimcos sterke team av forvaltere og til å bidra til investeringsprosessene i min rolle som rådgiver for selskapet, sier Bernanke i en kommentar.

Pimco har en forvaltningskapital på 1.590 milliarder dollar. Til sammenligning er oljefondet på omlag 6700 millioner kroner.

Bernanke er imidletid ikke den første ex-sentralbanksjefen i en rådgivningsrolle overfor Pimco. Hans forgjenger, Alan Greenspan, som var Fed-sjef i 18 år, ble i 2006 ansatt som konsulent i Pimco han også.

Rollen i Pimco er Bernankes andre rådgivningsjobb i det private på to uker. Den 17. april ble han ansatt som rådgiver av det Chicago-baserte hedgefondet Citadel.

Les også:
Twitter faller videre på Wall Street
Amerikansk vekst skuffer stort
Tre årsaker til Hydro-juling på børsen  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.