Tirsdag 23. november må Idar Vollvik møte i Bergen Tingrett. I rettssal 3E vil han møte Kemneren i Bergens advokater.

På sakslisten står en konkursbegjæring fra kemneren.

- Pengene skal de få
Kemner Lasse Hunsrød bekrefter begjæringen, men kan foreløpig ikke kommentere saken ytterligere.

- Vi har taushetsplikt i denne saken, sier Hunsrød til DN.no.

Summen Vollvik skylder blir offentliggjort i rettssakens åpningsmøte og det har ikke lykkes DN.no å få kommentarer fra Idar Vollvik mandag.

- Det er et skattekrav på 17–18 millioner kroner de vil inndrive. Og pengene skal de få, sier Vollvik imidlertid til bt.no mandag.

Gjeldfri eller konkurs?
Mobilgründerens hovedselskap Vollvik Invests hadde en ekstern gjeld på cirka 130 millioner kroner ved årsskiftet, skrev Dagens Næringsliv i oktober. Egenkapitalen var negativ med hele 125 millioner kroner og Vollvik hadde få eiendeler i sitt personlige investeringsselskap Vollvik Invest.

- Det har vært et bra år og gjelden er nå adskillig mindre. Tar sikte på å være gjeldfri om noen få uker, opplyste Vollvik til DN i starten av oktober. Halvannen måned senere må han forsvare seg mot konkurs.

17,2 millioner
Mobilgründeren skyldte over 17,2 millioner kroner i skatt. Kemneren tok derfor pant i Vollviks hus i Bergen for kravet, skrev Dagens Næringsliv i juni.

Les: Vollviks hus pantsatt til pipa

Vollvik måtte hver måned betale 118.000 kroner i forsinkelsesrente til skattemyndighetene.

- Det er ikke så morsomt å måtte pantsette huset, men jeg har et veldig pågangsmot til å reise meg igjen og energi til å stå på, sa Vollvik til Dagens Næringsliv.

Flere konkursbegjæringer
Det er en kjent sak at Vollvik gamblet bort mye av gevinsten i salget av operatøren Chess på feilslått aksjehandel. Han tjente nærmere en milliard kroner på salget av Chess til Telia Sonera i 2005.

I april i fjor ble gründeren begjært konkurs av meglerhuset Christiania Invest. Austevollingen John Olac Økland hjalp Vollvik ut av krisen ved å legge frem 14 millioner kroner.

I april i fjor uttalte Vollvik at han skyldte meglerhuset First Securities om lag 75 millioner kroner.

Ludo holdt utenfor
Vollviks siste mobilsatsing, Ludo Mobil, er holdt utenfor Vollvik Invest.

Dagens Næringsliv har tidligere omtalt at Vollviks mål er å bygge opp Ludo Mobil og etter hvert selge seg ned i selskapet for å kvitte seg med gjelden.

Like før Vollvik holdt på å bli slått personlig konkurs av Christiania Securities i april ifjor, ble selskapet Tantor65 opprettet for å eie 100 prosent av det nyetablerte selskapet Ludo Mobil.

For å unngå at det nye mobilselskapet gikk med i dragsuget ved en eventuell konkurs, tegnet Vollviks forlover Dag Erik Helland seg for hele beløpet på 106.000 kroner i Tantor65, skrev DN.no i oktober.

Les mer:
- Alle tjener på valutakrigen
Aker Solutions mister milliardkontrakt
Mistet et bein - løper igjen
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.