Amnesty sier de har bevis på drapene, som skal ha skjedd tidligere i år, og understreker at tortur og drap på tilfangetatte soldater er krigsforbrytelser.

Menneskerettsorganisasjonen oppfordrer til full etterforskning av drap i Øst-Ukraina.

– De nye bevisene på disse summariske henrettelsene bekrefter det vi har hatt mistanke om i lang tid. Spørsmålet nå er hva separatistlederne vil gjøre med det, sier Denis Krivosheev, nestleder for Amnestys avdeling for Europa og Sentral-Asia.

En talsmann for de prorussiske opprørerne avviser imidlertid beskyldningen om at de har gjort seg skyldige i krigsforbrytelser.

– De har ikke bevis. La dem legge fram fakta, bilder, videoer. Så kan vi kommentere. Dette er ikke annet enn destabilisering av situasjonen, sier Eduard Basurin.

Over 6.000 mennesker er drept siden krigen i Øst-Ukraina begynte for om lag ett år siden.

 

Les også: - Kanskje aldri vært så lønnsomt å eie fremfor å leie

DNB-sjefen: Derfor mislykkes norske gründere

Nå kommer krone-smellen

- Han ville ikke leve på en løgn lenger. Det står det respekt av.  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.