Kina har foretatt direkte investeringer i Brasil for 12 milliarder dollar i 2010 og er dermed det landet som investerer mest i Brasil.

Flommen av investeringer markerer et vendepunkt for Kina. I fjor ble det bare investert for 82 millioner dollar i Brasil, og i hele perioden fra 2001 til 2009 var de totale investeringene på 213 millioner dollar, ifølge nettstedet Globo.

Kinas investeringer er over dobbelt så store som Nederland, som investerte for 5 milliarder dollar og ble den største investoren i Brasil ifjor.

Følge av finanskrisen
Ekspertene mener at den kraftige økningen er en følge av finanskrisen i USA og Europa. Fordi markedet minket i USA og Europa, ble Latin-Amerika et alternativ.

Tidligere hadde ikke kontinentet vært så interessant for kineserne på grunn av avstanden og kulturelle forskjeller. Men siden Brasil kom relativt godt ut av finanskrisen, ble landet et mål for økte kinesiske investeringer.

De fleste kinesiske investeringer i Brasil er i energi, gruvedrift og stål- og oljeindustrien.

Les også: <b>Kinas verdenserobringer - 2005-2010</b>

<b>- Verden får feil kredittinformasjon</b>

<b>Kina med enorme oljeplaner i utlandet</b>

<b>Boblene som truer Kina</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.