Kina vil tvinge banker til å holde mer utenlandsk valuta og til å styrke overvåkingen av økt kapitalinngang fra utlandet, i et forsøk på å redusere innstrømmingen av ”hot money”, ifølge Bloomberg News.

"Hot money" er penger som blir flyttet mellom ulike markeder i et forsøk på å sikre høyest mulig avkastning på kort sikt.

Strammer inn
Den kinesiske stats valutamyndighet SAFE (State Administration of Foreign Exchange) vil stramme inn styringen av bankenes kvoter for utenlandsgjeld og innføre nye regler for deres valutaanskaffelser, fremgår det av en erklæring på myndighetens hjemmeside.

Myndighetene vil dessuten regulere kinesiske foretak i utlandet, opprettet for særskilte investeringsformål, og stramme inn kontrollen av aksjeinvesteringer som foretas av utenlandske selskaper i Kina.

Hvordan møte QE2?
Tiltakene understreker bekymringen internasjonalt for at den amerikanske sentralbankens beslutning i forrige uke om tilbakekjøp av statsobligasjoner vil påvirke investorer til å søke høyere avkastning i fremvoksende markeder, skriver Bloomberg News.

Kinesiske og europeiske ledere har sagt at de akter å diskutere følgene av Federal Reserves lettelser på G20-møtet i Seoul denne uken, sammen med faren for konkurrerende valutadevalueringer.

- Enkelte internasjonale fond vil flykte fra dollarplasseringer som følge av Fed’s lettelser. Og Kinas SAFE tar i bruk alle virkemidler for å tette smutthull for innstrømming av hot money, sier Zhao Qingming, senior finansmarkedsanalytiker i China Construction Bank i Beijing, til Bloomberg News.

SAFE sier at en banks daglige nettoposisjon i dollar, i forfalte forwardkontrakter og spot-dollarbeholdning, ikke tillates å være lavere enn nivåene for mandag.

Tvangstiltak for bankenes beholdning av dollar vil begrense deres evne til å møte order for kjøp av yuan, skriver Bloomberg News.

Les også: Bull på vekstboble

Kina vokser seg sterkere

- Hva tror dere om QE2?

- Ikke bra å kaste penger ut fra et helikopter

- Jeg er ultra-bearish på alt

- Dette blir K-A-O-S

- USA kan gå konkurs innen 2020

Dr. Doom spår amerikansk kollaps

- Børsen skal opp 30 % før jul
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.