Den amerikanske sentralbanken pøser hver måned 85 milliarder dollar inn i markedet for å stimulere til økonomisk aktivitet.

Fed har imidlertid varslet å ville nedskalere tiltakene, som er ventet allerede i høst.

Les også: Ben Bernanke nærmere nedtrapping av stimuliprogram og Bernanke: Nedtrapping følger ikke en forhåndsbestemt plan

Kinas rikeste mann, ifølge Forbes, og toppsjef i eiendomskonglomeratet Dalian Wanda, Wang Jianlin, advarer at Kina ikke beveger seg i takt med det globale markedet.

Tross i at en redusert likviditet vil kunne skyve rentene opp noe, frykter han ikke at nedskaleringen vil ramme det kinesiske eiendomsmarkedet, ifølge CNBC.com.

"Fordi marginene for eiendomsbransjen i Kina ligger over det globale snittet, vil en renteøkning på én til to prosent ha svært begrenset innvirkning på resultatmarginene til de største eiendomsaktørene", sier Wang.

Kinesiske eiendomsaktører hadde en resultatmargin på rundt 34 prosent i første halvår, og andre halvår er normalt sterkere, ifølge CNBC.

Wang forventer også at kinesiske myndigheter vil lette på innstrammingene som er gjort overfor eiendomsbransjen i et forsøk på å kjøle ned utviklingen. Det betyr at det igjen kan bli tillatt for bransjeaktører å refinansiere seg og gå på børs.

"Kinas økonomi trenger nå eiendomsbransjen. Gitt eksport-og investeringsnedgangen, har Kinas økonomi snudd fra høy vekst til moderat vekst med ytterligere nedsiderisiko", sier toppsjefen.

Les også:
Dette blir regjeringens første jobb


Prisstigningen overrasker: - Det var sjokktall - igjen!
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.