For en uke siden kom resultatene fra hele 12 kollisjonstestede biler. Onsdag har Euro Ncap levert sine siste testresultater dette året, der fire bilmodeller har gjennomgått kollisjonstesten.

Audi A3 e-tron er Audis første ladbare hybrid, og en bil både DN og andre har skrytt av. Blant annet gjorde den det bra i årets firmabiltest.

Les firmabiltesten: Dette er årets firmabil

Bilen er nå også kollisjonstestet gjennom Europas ledende kollisjonstester hos Euro Ncap, til toppkarakter fem stjerne.

Neste år kommer også den lille Jeep Renegade på markedet, en suv av det mindre slaget.

Denne bilen ender faktisk opp med et bedre resultat enn Audi og får selvsagt også fem stjerner.

Les også: Her er høstens bilnyheter  

I tillegg har Euro Ncap krasjet Kia Soul i både vanlig, og elektrisk utgave. Begge to oppnår fire stjerner. Den vanlige versjonen får kritikk for dårlig beskyttelse i bryst-regionen i sidelengs stolpe-kollisjon. Bilprodusenten mener dagens biler er bedre enn de først produserte, og har sagt at de skal installere side-airbagene fra dagens produksjon i tidlige produksjonsbiler. Dette gjelder ikke den elektriske utgaven.

Les DNs test av Kia Soul: Imagebyggeren

Det er interessant å merke seg at for passasjerbeskyttelse, så scorer elbilen faktisk bedre enn den vanlig motoriserte Kia Soul.

Les også: Denne elbilen er tilpasset norske forhold

 

Les også:  Nå har de kræsjtestet Tesla

  Familiebilene som skal ta suvene (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.