Konkurransetilsynet har i dag sendt varsel til partene om at de vurderer å stanse Torghattens kjøp av 50 prosent av aksjene i F1 Holding. F1 Holding, som er eid av Sogn og Fjordane fylkeskommune, eier 59 prosent av aksjene i Fjord1 AS.

Det er Statens vegvesen og fylkeskommunene som er oppdragsgivere og etterspør drift av fergesamband i Norge gjennom anbudskonkurranser.

- Markedet for drift av fergesamband består allerede i utgangspunktet av få aktører. Vi frykter at transaksjonen vil føre til redusert konkurranse i kommende anbudskonkurranser om drift av fergesamband. Redusert konkurranse vil øke kostnadene for de offentlige oppdragiverne og medføre høyere billettpriser for landets fergepassasjerer, sier konkurransedirektør Lars Sørgard i en pressemelding.

- Har vurdert tiltakene

Torghatten har i prosessen kommet til Konkurransetilsynet med forslag til tiltak som skal avhjelpe de negative virkningene på konkurransen.

- Vi har vurdert disse tiltakene, men har kommet til at de ikke er tilstrekkelige til å rette opp i konkurranseskaden som Torghattens kjøp av eierandeler i Fjord1 vil innebære, sier avdelingsdirektør Gjermund Nese.

Konkurransetilsynet understreker at dagens varsel om mulig inngrep ikke er et endelig vedtak.

Etter konkurranseloven har selskapene nå 15 arbeidsdager på å kommentere tilsynets vurderinger i dette varselet. Tilsynet har deretter 15 arbeidsdager til å treffe endelig vedtak i saken.

Frist for et endelig vedtak er 1. juli.

Les også:

Hotelleier melder seg ut av NHO

- Kan se ut som om de bruker sykemeldinger som et lokkemiddel dnPlus

Tiltalt for tapping av 67 mill.  

 

Hørt denne?

Finansredaksjonen diskuterer mediekrise, Facebook, Skam og en "John Fredriksen spesial" i ukens podkast.

 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.