Direktør i Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg vil jobbe for at norske myndigheter integrerer hensyn til miljø og bærekraftig utvikling når kostholdsrådene utarbeides. – Halleluja, sier Gunhild Stordalen.

Stoltenberg sitter i det rådgivende styret for EAT, og har deltatt på EAT Stockholm Food Forum denne uka. Tirsdag var hun begeistret over et innlegg fra professor Patric Stover fra Cornell University:

– Han snakket om komiteen som utarbeider nye kostholdsråd for USA, der det er blitt en politisk debatt rundt hvorvidt kostholdsrådene skal integrere hensyn til bærekraft og miljø. Komiteen har valgt å gjøre det, og det syns jeg vi bør gjøre i Norge og Norden også. I dag tenker vi hvilke råd som er best for helsa, men vi må tenke på miljøet også, sier Stoltenberg til NTB.

Initiativtaker til EAT Gunhild Stordalen er svært fornøyd med forslaget:

– Dette er litt sånn derre halleluja! Camilla har så rett: Det er den eneste retningen vi kan gå. Vi har ikke noe valg, vi må se sammenhengene. Vår helse er avhengig av planetens helse, så bærekraft, klima og dyrevelferd må inn i kostholdsrådene. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

 

Les også:  Stordalen: – Enorm oppgave å endre verdens matsystem

 

EAT og landbruket lanserer klimasamarbeid

- Jeg er veldig glad for at Gunhild Stordalen er tilbake