De amerikanske børsene falt for andre dag på rad. Frykten for en dyp nedgangsperiode i økonomien sendte aksjekursene bratt nedover mot slutten av handelen.

Aksjemarkeder over hele verden falt tungt onsdag: - Dette er bare begynnelsen

Nok et giganttap i banksektoren og svake resultatrapporter forsterket frykten for en resesjon i økonomien.

- Hva er problemet? Alt er til salgs igjen, tvangssalg, innløsning av aksjefond og frykt for en dyp, verdensomspennende resesjon, sier strateg Elliot Spar i Stifel Financial Corp til Marketwatch.

Råvareprisene har falt markert på grunn av frykt for en global resesjon vil gi lavere etterspørsel. Samtidig har dollaren styrket seg markert. Det gir svakere utsikter for den amerikansk eksporten.

I New York falt oljeprisen til sitt laveste nivå på 16 måneder, mens dollaren steg til sitt høyeste nivå på nærmere to år mot euro.

Les mer: Oljeprisen raser

Les også: Kronen faller dypere

Dow Jones-indeksen endte ned rundt 511 poeng, tilsvarende et fall på 5,66 rosent. Den brede S&P 500 falt 6,10 prosent.

Ifølge flere analytikere på tv-kanalen CNBC ble den siste timen med handel preget av at investorene vil ut av markedet over natten. I tillegg peker ekspertene på at automatiske handelssystemer og tvangssalg preger handelen.

Frykter resultatene
En svak start på resultatsesongen bidrar til det negative sentimentet i USA.

- Det har vært en svak resultatsesong, og det selskapene forteller oss har ikke vært inspirerende. Nyhetene har vært dystre, og dersom vi tror på toppsjefene, vil det bli mye mørkere, sier Hugh Johnson i Johnson Illington Advisors til MarketWatch.

Wachovia Corporation, som er i ferd med å bli kjøpt opp av Wells Fargo, la onsdag frem et elendig resultat. USAs fjerde største bank leverte et tap på 11,18 dollar kasjen i tredje kvartal. Ifølge Thomson FirstCall var det ventet et overskudd på 2 cent per aksje.

Les mer: Gigantsmell for USA-bank

Lever ikke opp til forventningene
To av de 30 selskapene som utgjør Dow Jones-indeksen har også leverte kvartalstall onsdag.

Telekomgiganten AT&T kunne notere resultatfremgang sammenlignet med tilsvarende kvartal ifjor, men nådde likevel helt ikke opp til forventningene.

Aksjen falt til slutt 0,5 prosent.

Flyprodusenten Boeing rapporterte et fall på 33 prosent i inntjeningen. Selskapet skylder blant annet på en mekanikerstreik i siste kvartal.

Boeing falt 9,7 prosent på New York-børsen.

Nasdaq faller minst
På teknologibørsen Nasdaq ble fallet noe mer begrenset enn på New York-børsen. Apple, som la frem en sterk kvartalsrapport etter børsens stengetid tirsdag, klatret 4,5 prosent.

Les mer: Apple knuser forventningene

Yahoo, som ikke nådde opp til forventningene med sin kvartalsrapport tirsdag, steg 2,5 prosent onsdag. Selskapet varslet tirsdag at det vil gjennomføre et kutt på 10 prosent av arbeidsstokken.

Les mer: Kraftige kutt hos Yahoo