Denne uken har lakseprisen falt markert. Siden nyttår har prisen på laks falt med 20 prosent.

Før nyttår var kiloprisen for laks rundt 45 kilo, mens den i slutten av denne uken har falt til rundt 36 kroner per kilo.

Ifølge eksportørene skyldes prisnedgangen at det er for mye uttak, kombinert med en laber etterspørsel i markedet.

Lakseeksportørene forbereder seg også på et ytterligere prisfall neste uke.

- Vi tror det er høye slaktevolum som er årsaken. Markedet tar unna store volum, men de er så store akkurat nå at prisene faller tilbake. Det er et ganske stort fall, men det er ikke uvanlig at prisene hopper og spretter, sa analytiker Henning Lund i Pareto Securities til DN tidligere denne uken.

Vil justere seg raskt

Det ble eksportert 20.190 tonn laks forrige uke, en økning på 11 prosent fra samme uke i 2014, opplyser Pareto i sin analyse. Analysen stemmer overens med vurderinger fra flere lakseeksportører, som forteller TDN finans at de også venter at prisen vil falle.

Analytikerne tror imidlertid tilbud og etterspørsel vil justere seg raskt.

- Vi tror tilbyderbalansen vil være bedre allerede om noen uker, sier Lund.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på Dn.no:

Mener den greske regjeringen vil få problemer med velgerne

Økt press på McDonalds etter lønnsjustering

Utsettelse. Selvfølgelig.