Lerøy kjøper 64 prosent i Havfisk og 74 prosent i Norway Seafoods.

Salget vil gi Aker en regnskapsmessig gevinst på omtrent 1,6 milliarder kroner.

Sjømataksjene som Lerøy kjøper er verdt totalt 3,2 milliarder kroner: Aker selger sjømat-aksjer for milliarder til Lerøy

- Disse ervervene vil i vesentlig grad styrke Lerøys posisjon innen det europeiske hvitfisk-segmentet og sikrer eierskap og tilgang til mer enn 100.000 tonn råmaterialer av hvitfisk, heter det i en børsmelding fra Lerøy.

- Jeg har brukt 20 år på å bygge opp og utvikle det som i dag er Havfisk og Norway Seafood, sier Kjell Inge Røkke i en børsmelding som ble sendt ut torsdag ettermiddag i forbindelse med Akers salg til Lerøy.

- Det er mye jeg er stolt av, selv om vi ikke har lykkes med alt vi ønsket som eiere, sier han videre.

- Aker mottok et tilbud vi syntes var finansielt akseptabelt og våre selskaper kunne ikke fått en bedre eier. Jeg ble introdusert for Helge Møgster og hans familie for 29 år siden, og er imponert over det han har oppnådd industrielt. Møgster vil nå ha muligheten til å kombinere laks- og hvitfisk-aktiviteter, noe som bør ønskes velkommen også av lokalsamfunnene hvor Norway Seafoods opererer, sier Røkke.

Følg markedet på DN Investor

Les også på DN.no:

Asia i dag: «Abenomics» på dødsleiet?  

Fete lønninger i nytt statlig veiselskap  

Frykter norsk avgiftssmitte dnPlus  (DN+)

Den nye trendsporten: Fra fotballjente til stjerneskudd i fjelløping på to år  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Han er Statoils Petter Smart
Hjemme i garasjen i Sola snekrer fagleder Kjell Einar Ellingsen sammen revolusjonerende undervannsutstyr ved hjelp av ølkasser, kryssfinér, kobberrør, barneleker og duppedingser fra Biltema.
00:50
Publisert:

Norsk kvinne er den internasjonale hjelpearbeideren som har vært lengst i Syria
WHO-topp Elizabeth Hoff sover alltid dårlig etter å ha møtt de syriske barna på brannskadeavdelingen i Damaskus. NB: Sterke bilder.
01:30
Publisert:
 

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Dette må du vite om «Brexit», milliarder i sluttpakke til oljeselskapene - og en milliardær og et gribbefond som har planen klar for kriserammede offshorerederier.

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

 

 

 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.