Politi og sikkerhetsstyrker sperret av sentrum av hovedstaden lørdag kveld i et forsøk på å stanse den største demonstrasjonen mot myndighetene på flere måneder. I alt 35 mennesker, blant dem både demonstranter og politifolk, ble skadd under protestene, ifølge politiet.

"Folket vil velte regimet", ropte demonstranter i Beirut. De tok dermed i bruk det berømte slagordet som runget gjennom en rekke hovedsteder i regionen under protestbølgen der flere mangeårige ledere ble tvunget fra makten våren 2011.

Libanons søppelproblem oppsto da landets politikere, som er mer splittet enn på lenge av regionale og lokale konflikter, ikke maktet å bli enige om hvor avfallet skulle dumpes.

I juli begynte Beirut å drukne i søppel fordi kontrakten med landets største søppelfylling ikke ble fornyet og politikerne ikke klarte å bli enige om hvem som hadde ansvaret.

Søppelkrisen fikk en midlertidig løsning, og avfallshaugene ble fjernet fra gatene. Men fortsatt munnhuggeri innad i regjeringen om hvilket selskap som skal få den nye kontrakten, har ført til korrupsjonsanklager og økt misnøye i befolkningen.

Statsminister Tammam Salam skal søndag holde en pressekonferanse om krisen, som enkelte politikere mener kan velte hans nasjonale samlingsregjering.

DNs valgportal: SE HVEM DU ER MEST ENIG MED

Les også:

Willoch større forbilde i Høyre enn Jesus er i KrF

Sjeføkonom advarer: - Dette er en finanskrise

Trond (22) er ferdig på MIT - nå tar han doktorgrad på Harvard (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: Fjelløper med fantastisk rekord

Fjelløper med fantastisk rekord
Fjelløperen Andreas Steindl slo sin egen rekord med over en time. På smått imponerende 7.45.44 forserte ham fem fjelltopper og 30 kilometer fra Zermatt til Saas Fee.
00:58
Publisert: