Politiet har brukt store deler av dagen til pågripelser og ransakelser på privatadresser og i butikker. 18 personer er pågrepet i aksjonen mot Lime. Ti av disse er siktet for grov menneskehandel og fire av disse er siktet for grovt heleri.

Det kommer frem på Romerike Politidistrikts pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

En av personene er en advokat som politiet mener har hatt en medvirkerrolle. DN får opplyst at politiet blant annet skal ha undersøkt mannens kontor.

Også en kjent tidligere straffedømt er pågrepet. Mannen som tidligere er dømt for grovt bedrageri har hatt en konsulentrolle både i Lime-systemet og mot kjøpmennene.

En ikke navngitt Lime-topp ble tirsdag morgen også arrestert i politiaksjonen. Grytidlig tirsdag morgen gikk sivilt politi inn i huset til mannen.

Et par timer senere tok politiet seg inn i kjedens hovedkontor på Tøyen. Polititjenestemenn bar ut bevismateriale av lokalene og stengte butikken.

DN erfarer at de pågrepne er siktet for en rekke lovbrudd knyttet til økonomisk kriminalitet og menneskehandel. Brudd på menneskehandelslovene har høyest strafferamme. På formiddagen fortsatte aksjonen i en rekke andre byer på Østlandet.

Romerike polidistrikt leder dette arbeidet, med støtte fra Kripos, Økokrim, Politiets utlendingsenhet, Tollvesenet, Skatteetaten, Arbeidstilsynet, Nav, Mattilsynet, Utlendingsdirektoratet, Kriminalomsorgen og næringslivet.

Et mannskap på over 150 personer deltok i aksjonen mot Lime-kjeden.

Les mer om Lime-kjeden på DN.no:

Her pågripes Lime-toppen
Storaksjon mot Lime-butikker
Arbeidstilsynet fant ingen tegn til menneskehandel
Lime-gründer siktet etter opplysninger fra Pakistan
- Dette dreier seg om sosial dumping (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.