Flyselskapet truet i juni staten med søksmål. Hvis ikke staten innen 24. september gir uttrykk for samme lovforståelse som Norwegian, blir det rettssak, var budskapet fra selskapets advokater.

En uttalelse som Justisdepartementets lovavdeling ferdigstilte i juli, men som til nå ikke har vært offentlig kjent, gir Norwegian langt på vei rett i at grenseforordningen i Schengen-regelverket trumfer norske utlendingsregler. Dette åpner i så fall for at utenlandske ansatte kan jobbe for Norwegian og lande i Norge uten arbeids- og oppholdstillatelse når de flyr i internasjonal trafikk.

I et brev fra Justisdepartementet til Norwegians advokater torsdag går det fram at et endelig svar fra regjeringen lar vente på seg. Årsaken er at regjeringen ønsker å innhente en oversikt over rettstilstanden i andre Schengen-land, men alle svarene er ennå ikke kommet.

– Vi trenger noe mer tid før vi svarer Norwegian endelig, sier arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) til NTB. Eriksson er ansvarlig statsråd i saken. (©NTB)

Les også:

Tysk avis: Audi- og Porsche-topper må gå

Vegvesenet vil ha utslippssvar fra Tyskland

Norges Bank kutter renten

Se DNtv: - Jeg gleder meg til denne

- Jeg gleder meg til denne
DNs biljournalist tar en forhåndstitt på Jaguars nye SUV.
00:25
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.