Norwegians trafikktall for november er som foregående måneder preget av vekst internasjonalt.

Gjennomsnittlig flydistanse økte med to prosent fra samme periode året før.

- Det er gledelig at den positive trafikkutviklingen fortsetter også denne måneden, selv i overgangen til en periode med tradisjonelt sett lavere etterspørsel. Vi ser at stadig flere reisende benytter seg av Norwegians store europeiske rutenett for å fly videre til USA, noe som beviser at et sterkt Norwegian i hele Europa styrker langdistansesatsningen og omvendt, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Den solide fyllingsgraden fortsatte for Norwegian i november med 83,1 prosent, en økning på 4,1 prosentpoeng fra samme måned ifjor. Det er imidlertid ned fra 88 prosent foregående måned, som så en vekst på 6,2 prosent sammenlignet med samme måned året før.

Nærmere to millioner passasjerer reiste med selskapet i november, en økning på 11 prosent. I alt var det 1.952.083 reisende.

Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 13 prosent, mens kapasiteten (ASK) økte med åtte prosent denne måneden.

"Norwegian lanserte fra og med november en rekke nye ruter på spansk innenriks og langdistanse til Karibia som i har høysesong om vinteren", heter det i en melding fredag.

Yielden i måneden var 0,39 kroner (0,39), mens inntektene per tilgjengelige setekilometer (rask) var 0,33 kroner (0,31).

Les også: Første flygning fra USA til karibiske øyperler igang
Nyhetssending hos Norwegian
Asia i dag: - Verdensøkonomien mer stabil enn det kan virke (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: Se Volvos nye flaggskip
Her er Volvo S90
Volvo skal etablere seg i premiumsegmentet med den nye store sedanen sin.
01:31
Publisert: