Av de litt over 20.000 boligannonsene som ligger ute på Finn.no, har nærmere åtte prosent fått overskriften «Ny pris», skriver Dagens Næringsliv.

- Det er en ny måte å skrive «attraktiv bolig» på. Det er en ny trend, sier mangeårig eiendomsmegler Nils M. Nordvik.

Her kan du sjekke boligprisene der du bor!

Han mener boligselgernes forventninger ikke har hengt helt med på taktskiftet i boligmarkedet.

- Forventningene har kanskje økt mer enn prisstigningen, og derfor blir det hengende endel boliger. Forventer du å få 12 millioner kroner for en bolig, skulle du kanskje ventet 10 eller 11, sier Nordvik til DN.

Boligprisene falt 1,5 prosent i oktober sammenliknet med september, viser boligprisstatistikken som er utarbeidet av Eiendomsverdi på vegne av Eiendomsmeglerforetakenes forening (EFF).

Les mer her: Her er boligene mindre verdt enn for et år siden

- Overrasket
Eie-megler Lars Faale er overrasket over at boligselgerne ikke har tatt signalene fra markedet tidligere.

- Selgerne har stort sett alltid høye prisforventninger – noen urealistisk høye – men jeg føler at flere og flere ser realismen nå enn for bare noen måneder siden, sier Faale, som formidler eiendom både i Asker, Bærum og Oslo til avisen.

- Sure kunder
Roger Henriksen i Privatmegleren opplever som oftest at kundene har høye prisforventninger ved boligsalg. Enkelte blir sure hvis han antyder priser som er lavere enn de selv hadde sett for seg.

- Det er faktisk mange da som ringer en annen megler, sier Henriksen til DN. Han merker at han i større grad enn tidligere må jekke ned kundenes forventninger.

«Veldig smertefullt»
Oslo vest-megler Anne Hillestad tror boligene som blir liggende på grunn av for høye prisforventninger, i mange tilfeller er blitt lagt ut før nedkjølingen av markedet startet.

- Det vil tilpasse seg, men det er veldig smertefullt idet markedet regulerer seg. Store deler av denne byen har jo vært veldig bortskjemt med at ting går etter første visning og ofte over takst, sier Hillestad til avisen.

Les mer i dagens utgave av Dagens næringsliv på papir, e-avis eller nettbrett.

Les mer om eiendom på DN.no:
- Folk kan ikke lenger krige om «50-kvadratmeterne»
Nå raser prisene på borettslagsleiligheter i Oslo
Usolgte boliger pøses ut i leiemarkedet
- Alt tyder på at prisoppgangen på boliger er over for denne gang (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.