Det er spesielt de eldre ansatte som viser seg vanskelige å få til å akseptere nye måter å lede på.

Stine vurderer å vente til de pensjonerer seg – det er tross alt bare noen år til – men slik det er nå gruer hun seg til å gå på jobb.

Mandagsmøtet får besøk av psykolog og ledelseskonsulent Andreas Segrov i EY for å finne ut hvordan Stine kan håndtere vanskelige ansatte – og om hun er en svak leder, slik hun selv begynner å tro.

Hvordan går man frem for å få autoritet som leder, og få de ansatte med på sitt lag? Skal man være «good cop» eller «bad cop»?

Vi vil ha dine spørsmål!

Lurer du på noe om jobb og karriere? Send oss en mail på mandag@dn.no, eller fyll ut det anonyme skjemaet under.

Fått med deg disse episodene av Mandagsmøtet?

Mandagsmøtet er tilgjengelig overalt hvor du vanligvis lytter til podkast.

Slik bygger du nettverk

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen er gjest i Mandagsmøtet for å snakke om hvordan man nettverker, og hvordan man absolutt ikke gjør det. Og hva gjør man hvis man kommer bedre overens med kvinner enn menn?

Slik fikser du overgangen fra studier til jobb

Mandagsmøtet tok med seg rekrutterer Erik Falk Hansen og Deloitte-partner Eva Gjøvikli til Universitetet i Ås for å svare studentene på spørsmål om studier, jobb og karriere.

Frøken Privat synes lagbyggingen blir ubehagelig

Må man kjenne kollegene ut og inn for å prestere godt på jobb?(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.