Jobben hennes har nemlig begynt med en ny selskapslek i sosiale settinger. Kollegaene trekker kort med personlige spørsmål de må svare på, og det er åpent for invaderende oppfølgingsspørsmål etterpå.

«Det føles litt som en voksen utgave av drikkeleken «jeg har aldri», og en utgave av programmet «Hver gang vi møtes».», skriver ukens innsender til DNs podkast Mandagsmøtet.

Professor Endre Sjøvold ved NTNU har forsket på team og gruppeprosesser i en årrekke. Denne uken er han med som ekspertgjest i Mandagsmøtet, for å hjelpe «Frøken Privat» med den ubehagelige lagbyggingen.

Send oss spørmål!

Stort eller smått, «Mandagsmøtet» vil gjerne høre hva du lurer på om jobb og karriere! Send oss en epost på mandag@dn.no, eller fyll ut det anonyme skjemaet under.

Her kan du høre flere episoder

Mandagsmøtet er tilgjengelig overalt hvor du vanligvis lytter til podkast!

Må Martin ha master?

Han har to bachelorgrader og jobbet fulltid i fire år. Er det likevel mastergrad som skal til for å være sikker på at man er attraktiv på arbeidsmarkedet?

Forteller man sjefen om psykiske problemer?

Sara kommer ofte sent på jobb på grunn av panikkangst på toget, men vet ikke om hun bør fortelle sjefen om problemet, og hva hun kan forvente seg av tilrettelegging.

Gode jobbintervju-tips

Bjarne skal på intervju hos et finansselskap, og lurer på hvordan han skal oppføre seg på jobbintervjuet. Hvem skal lede samtalen? Og bør man ha klar noen vitser?(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.