Hvordan de finner ut hva de passer til å jobbe med? Hvordan skal man vite hvilke jobber man egentlig kan få, og hva arbeidsoppgavene er? Og hvordan lander jobb når man er helt nyutdannet?

Mandagsmøtets innboks er full av spørsmål som dette – spesielt fra dem som studerer fagene der det ikke er åpenbart hva du blir til slutt.

Vi dro til Universitetet i Oslo for å svare på dette og alt annet studentene måtte lure på om fremtidig karriere. Grunnet litt teknisk svikt kom vi hjem uten et opptak – dermed blir ukens episode en konsentrert reprise av livesendingen.

I tillegg til hva du skal bli og hvordan du lander jobben du vil ha, får studentene svar på om man må selge sjelen sin for å jobbe i de store konsulentfirmaene, hvor viktig det er å ha jobb ved siden av studiene, og på hvordan man takler evnetester på jobbintervju.

Spørsmål om jobb og karriere?

Vi vil ha både store og små spørsmål om deg og jobben! Send dem til oss på mandag@dn.no, eller fyll ut det anonyme skjemaet under. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.