På bilutstillingen i Genève i starten av mars, var hovedattraksjonen på Maserati-standen den nye suven Levante.

Autostrada Sport er importør til Norge, og avslører at prisen starter på 1.179.000 kroner. Da får man bilen med en treliters dieselmotor på 275 hestekrefter. Dermed gjør bilen null til 100 km/t på 6,9 sekunder og har en toppfart på 230 km/t.

Det er samme motor som også finnes i minstemann Ghibli.

Les DNs test av bilen: Ny gutt i klassen

Skal man ha mer krefter i den drøye fem meter lange bilen, må man opp på Levante S som har en V6-bensinmotor på 430 hestekrefter. Da gjør den 2,1 tonn tunge bilen null til 100 km/t på 5,2 sekunder og toppfarten stanser på 264 km/t. Denne modellen starter på 1.590.000 kroner.

Ifølge TV2 skal det allerede være solgt 13 biler i Norge, før prisen ble kjent. Kundeleveringene starter over sommeren.

Bilen er bygget på en oppdatert plattform som også brukes i sedanene Ghibli og Quattroporte. Bilen kommer standard med en åttetrinns automatgirkasse og luftfjæring, samt firehjulsdrift selvfølgelig. I tillegg til fem personer kan bilen ta med seg 580 liter bagasje, og dra en tilhenger på 2700 kilo.

-Om det er vår viktigste bil noensinne? Hvis du snakker om volum, så er svaret ja. Med denne bilen kan vi dekke 50 prosent av luksussegmentet. Resten av modellene våre dekker de resterende 50 prosentene, sa Giulio Pastore, Maseratis europa-sjef til den britiske nettsiden Autocar.

På standen i Genève oser bilen av eksklusivitet og eleganse. Levante skal konkurrere mot store luksus-suver som Range Rover Sport og Porsche Cayenne.

Les mer om bilen her: Eksklusuv

Les test av Quattroporte: Ekte italiensk grandiosa

Les også: Mini-suver skal erobre Norge dnPlus  (DN+)

Se video av den enda mer eksklusive Bentley Bentayga:

Dette er verdens raskeste SUV
VW viser frem nye Bentley Bentayga på bilmessen i Frankfurt. Bilen gar over 300 hester og egen breitling klokke.
00:53
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.