VGs toppsjef Torry Pedersen bekrefter at det går mot en ny nedbemanning i mediehuset.

Dermed er det blitt realitet av signalene som ble sendt ut tidligere i høst, der VGs stabssjef Øyvind Næss varslet av mediehuset sto overfor noen tøffe valg.

Les også: Skjært for norsk humor på VGTV

- VG må tilpasse kostnadene til utviklingen i medielandskapet. Det betyr at vi må gjøre noen nedskjæringer og igangsette et arbeid med det i forhold til 2016.

Les også: VGTV strammer inn dnPlus

- Sånn som vi leser utviklingstrekkene vil vi ikke ha nok inntekter i forhold til kostnadsbasen hvis vi ikke gjør justeringer i 2016.

- Hvor store kutt er det snakk om?

- Jeg vet selvfølgelig noe om det, men jeg kommer ikke til å gå i detalj om VGs interne budsjetter. Det viktige er å oppnå kostnadsreduksjoner, og det er ulike elementer som kan trygge det. Men det er realistisk å forvente at vi også må gjøre reduksjoner i staben, sier Torry Pedersen.

Les også: Klager VGs samarbeid med Rema1000 inn for PFU

- Vil det komme tilbud om sluttpakker?

- Ja, vi må jo prøve å komme frem til frivillige ordninger, og da må vi ha et tilbud til de ansatte. Men vi har heller ikke diskutert innretningen på tilbudene, sier Pedersen, som sier han informerte staben i VG muntlig på et møte torsdag formiddag.

Nettstedet Medier24 omtalte at det trolig ville komme en kuttrunde i VG torsdag.

Allmøte i klubben

Redaksjonsklubben i VG har innkalt alle medlemmene til informasjonsmøte om kuttene kl 14.30 torsdag.

Svakere lønnsomhet

VG har gjennom mange år klart å opprettholde en enestående lønnsomhet med driftsresultater (ebitda) på over 300 millioner kroner.

Noe av hemmeligheten har vært å øke prisen på papir jevnt og trutt.

For til tross for at VG er Norges fremste digitale mediehus, er fortsatt svært mye av inntektene knyttet til papiravisen.

Nå varsler Pedersen at det trolig går mot svakere lønnsomhet også i VG.

- Jeg tror vel vi må forberede oss på at vi vil tjene litt mindre enn vi har gjort de seneste årene. Vi har ikke hatt en ebitda under 300 millioner kroner så lenge jeg kan huske. Men i den transformasjonen vi er inne i i nå, tror jeg vi må forberede oss på litt svakere lønnsomhet.

En oversikt over inntektsutviklingen for VG de siste årene, er illustrerende:

 

- Vi er i en dramatisk transformasjon i mediebransjen, og vi vil ikke klare å opprettholde lønnsomheten i absolutte tall. Men det er fortsatt sånn  at VG har som ambisjon å være en lønnsom bedrift, sier Torry Pedersen.

Han sier to forhold vil være styrende for omleggingen:

  • Den skal ramme produktene i minst mulig grad.
  • VG skal bevare det som gjør mediehuset sterkest mulig rustet for utviklingen fremover.

- Hva betyr dette for papirutgaven av VG?
- Vi tjener fortsatt veldig mye penger på papir. Så det er viktig for oss å ha den så lenge som mulig. Men kjernen for oss er digital, på sikt.

Han sier VG vil tilby ulike løsninger for å gjennomføre nedbemanningen.

- Vi må bruke uilike tiltak, som etterutdanningsstøtte, sluttpakker og pensjonsordninger. Vi har ikke drøftet dette ennå.

Muligheten for å søke på ordningene vil bli åpnet fra nyttår.

- Vi trenger tiden frem til da for å finne ut hva vi kan orginasjonen og hvor vi kan ta kuttene, sier VG-sjef Torry Pedersen.

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @bjorneckblad på Twitter

 

Les også:

Unni Lindell nullet

Apple avslører hemmelige strømmetall

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.