Sist oktober ble en rekke suksessfulle personer med tilknytning til Wall Street arrestert på mistanke om at de hadde handlet på innsideinformasjon. Selskapene de skulle ha utvekslet informasjon om inkluderte Google, Polycom, Hilton Hotels og Advanced Micro Devices.

Nå har amerikanske myndigheter i tillegg begynt å interessere seg for handler de mistenkte har gjort i Goldman Sachs-aksjen, skriver The Wall Street Journal.

I første omgang ser etterforskerne på handler i aksjen i perioden juni til oktober 2008, da Lehman Brothers vaklet og til slutt gikk over ende. Da var aksjekursene for en rekke finansselskaper mildt talt volatile, og for Goldman Sachs del falt aksjen fra 180 dollar i juni til 100 dollar i oktober det året.

Påtalemyndighetene forsøker å finne ut om Rajat Gupta, som er direktør i Goldman Sachs og tidligere var toppsjef i McKinsey, har delt innsideinformasjon om Goldman Sachs med hovedmistenkte Raj Rajaratnam og personer rundt ham.

Så langt er ikke Gupta siktet for kriminelle handlinger, og det skal heller ikke være snakk om at etterforskerne ser på hans egne aksjehandler.

Utvider søk
Den senere tiden har det kommet frem at myndighetene har utvidet sitt søk til å gjelde aksjer i flere selskaper enn det opprinnelige utgangspunktet. Dette er blitt kjent fordi Rajaratnams advokater ba om mer informasjon om påtalemyndighetens bevismateriale. I et svarbrev ble 22 selskaper navngitt, og Goldman Sachs var en av disse.

Handlene i Goldman Sachs-aksjen utpeker seg fordi Rajaratnam og Gupta tidligere har drevet forretninger sammen. I tillegg har Goldman Sachs i en årrekke utførte aksjehandler for Rajaratnams hedgefond Galleon.

Les også:
Ruller opp innsidesak
Gikk i "Gordon Gekko"-felle
- Han prøvde alltid å narre ut mer
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.