Eiendomsmegler Miguel Sørholts franchiseavtale med Privatmegleren er sagt opp fra 1. oktober.

Sørholt stevnet Privatmegleren for usaklig oppsigelse og har gjennom en midlertidig forføyning bedt Oslo tingrett om å sikre ham retten til å bruke Privatmeglerens navn og tilgang til viktige databaser inntil saken er behandlet i en rettssak.

Men dette førte ikke frem, og retten fant at begjæringen om midlertidig forføyning ikke kan tas til følge.Sørholt mente utkastelsen skyldtes at ledelsen i Privatmegleren og Nordea vil ha tilgang på hans eksklusive rettigheter til å være med å opprette nye kontorer for Privatmegleren i Oslo, rettigheter han sier han fikk av gründerne da han gikk inn i kjeden i 2004.

Ledelsen i Privatmegleren og Nordea hevdet på sin side at dette handler om manglende vilje til å forplikte seg langsiktig til kjeden. Opphavet til konflikten startet da gründerne av Privatmegleren solgte alle sine eierandeler til Nordea ifjor. Sørholt ba om ett års betenkningstid for å vurdere om han ønsket å fortsette i Privatmegleren eller ikke ettersom han var usikker på hvem som skulle overta ledelsen av Privatmegleren.

- Vi hevdet at vi har en antatt adgang til oppsigelse 1. oktober – og der ble vi hørt 100 prosent i retten , og vant frem på alle punkter. Det var viktig å få avklart dette nå så vi kommer igang med planleggingen og etableringen av et nytt kontor, sier administrerende direktør Grethe W. Meier til DN.no

Det har ikke lykkes DN.no å få kommentar fra Miguel Sørholt i dag, fredag.

- Mangler sentralt vitne
Hans advokat, Johannes Andersen, sier imidlertid at de tar kjennelsen med stor fatning.

- Vi skulle selvføgelig ønsket at vi fikk medhold, men vi var forberedt på at det ikke var gitt at vi ville få det. Det viktigste for oss var å ha prøvd spørsmålet, sier Andersen.

Han mener avgjørelsen har fint lite å si for Sørholts sjanser til å vinne frem i det ordinære søksmålet.

- Det er viktig å merke seg at dette ikke er det samme som at man ikke vil vinne frem i hovedsaken. Den saken er enda ikke fullt forberedt, sier Andersen.

Blant annet fikk ikke Sørholt ført det hans advokat mener er et av de mest sentrale vitnene i saken, Robert Fauske. Årsaken til at dette vitnet ikke ble hørt i forføyningssaken er ifølge advokaten at Nordea og Privatmegleren ikke opphevet taushetsplikten hans.

- Men vi regner med at han vil kunne forklare seg under hovedsaken, sier Andersen.

Stevningen i denne er sendt inn for lang tid siden, men saken er ikke berammet enda. Saken vil trolig ikke komme opp før mot slutten av året, antar advokaten.

Les mer om eiendom:
Boligsalget stuper

<b>Kun ett år igjen med boligprisvekst</b>

<b>Magnus Reitan selger Nesøya-slott med Tesla på kjøpet</b>

<b>Slik «lokkes» boligkjøperne</b>

<b>Pusser opp feil: Flikker på fasaden mens huset forfaller innenfra</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.