Autozentrum Holding AS - som eier importøren av Porsche i Norge, Autozentrum Sport AS, og forhandleren Porsche Center Oslo AS - blir nå importør av Fisker i Norge heter det i en pressemelding fra selskapet.

Les test av Porsche Cayenne hybrid: Den sportsligste suven

- Vi er svært fornøyd over å ha sikret oss rettighetene til å selge Fisker i Norge. Fisker Karma er en fullverdig fireseters sportssedan med et spennende og tidsriktig design som skiller seg klart ut fra alle andre hybrid- og elbiler i markedet. Dette er bilen for den som har en lidenskap for sportslige biler, og som samtidig ønsker å ta hensyn til miljøet, sier Tomm Ingvaldsen, ansvarlig for Fisker i Autozentrum Holding AS.

Les mer om bilen her: 403 hester - 0,35 per mil!

Elektrisk
Karma har et hybridsystem som bruker en elektrisk motor til fremdrift, mens et bensindrevet aggregat produserer strøm til batteriene. Bilen kan også bestilles med et solcellepanel som dekker hele takets lenge som bidrar til ytterligere ladning av batteriene. Batteriene lades også via strømnettet.

 

Forbruket er på lave 0,35 liter pr mil, mens CO2-utslippet er på 83 gram per kilometer. Null til 100 km/t går unna på 5,9 sekunder og toppfarten er på 200 km/t.

Den første serieproduserte Fisker Karma ble vist på bilutstillingen i Paris i oktober 2010. Bilen har høstet lovord verden rundt på grunn av kombinasjonen av den avanserte hybridteknologien, det sportslige utseendet og det luksuriøse interiøret.

Nordisk samarbeid
Mannen bak bilen er dansk og heter Henrik Fisker. Aluminiumsrammen er utviklet av Norsk Hydro ASA. Produksjonen av bilen er allerede i gang i Finland.

Les mer her: Fisker med lettkledd jippo

Det er forventet at distribusjonen vil starte allerede i februar 2011.

Endelig pris i Norge er ikke endelig avklart, men Fisker Karma er forventet å starte på 700.000 kroner uten norske avgifter.

Ferdinand Motor i Bergen parallellimporterer Fisker Karma fra USA, og tar utgangspunkt i en pris på 1,3 millioner kroner.

Autozentrum Holding AS eies av Hans Henrik Riddervold og Harald Huysman.

Store bilder:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.