De Grønne får en oppslutning på 6 prosent i målingen, som Respons har utført for fagorganisasjonen Akademikerne i forkant av høstens kommunevalg. Det er en framgang på 5,1 prosentpoeng fra kommunevalget i 2011.

Venstre øker med 4,7 prosentpoeng til 11 prosent.

– Vi merker at klima- og miljøspørsmål står høyere på dagsordenen hos våre medlemmer. Akademikernes medlemmer vil være med på et grønt skifte i næringsliv og offentlig sektor, sier leder Knut Aarbakke i Akademikerne.

Meningsmålingen gir Arbeiderpartiet en oppslutning på 34 prosent og Høyre 33 prosent. Fremskrittspartiet får 2 prosents oppslutning, tilbake 9,4 prosentpoeng fra valget i 2011.

Tradisjonelt har Akademikernes medlemmer vært blant SVs kjernevelgere, men slik er det ikke lenger, ifølge organisasjonen. SV går fram 0,9 prosentpoeng til en oppslutning på 5 prosent. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Mer enn 300 riggarbeidere står klare til streik torsdag

275.000 nordmenn skal på pakketur til Hellas i sommer - og bekymringen er lik null

- Der blir det nok vanlig med kvm-priser på over 100.000 snart

Se DNTV: Grand Cafe stenger dørene

Grand Cafe stenger dørene
Grand Cafe stenger dørene etter 141 år.
00:58
Publisert: