Forrige uke kom det en pressemelding fra Citroën der de kunnegjorde at prisen på deres elektriske C-Zero ble satt ned til 193.000 kroner.

Les også: Elbilene faller i pris

Peugeot fulgte noen dager etter opp med priskutt på Ion som dermed får en pris på 191.500 kroner.

Nå følger også originalen og salgsvinneren i 2011 Mitsubishi I-Miev etter og kommer med en pris på 192.500 kroner.

Dermed har alle trillingene falt markant i pris fra en introduksjonspris på omkring 240.000 kroner da de ble lansert for et drøyt år siden.

- I våre langsiktige planer har vi i Mitsubishi lagt til grunn at denne type biler ville bli rimeligere over tid ettersom volumene blir høyere, men det er noe uventet at dette skjer såpass raskt, sier Rune Gjerstad, administrerende direktør i Mitsubishi i Norge i en pressemelding.

Alle de tre bilene har nå fem års garanti eller en kilometerbegrensing på 120.000 kilometer for de to franske og 100.000 kilometer for Mitsubishi.

Markedet har endret seg noe på den tiden bilene har vært i salg. Blant annet har det kommet en sterk konkurrent i Nissan Leaf, som har en veiledende pris på omkring 265.000 kroner. Hittil i år er det registrert 96 elektriske biler i Norge, hele 75 av disse er Nissan Leaf. Det har tydeligvis gitt konkurrentene noe å tenke på.

Les også: - Den klart beste elektriske bilen

Les vår prøvekjøring av Peugeot iOn her: I helspenn bak rattet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.