Fengsel er nemlig ikke det samme som sykehus i fylket hvor det gjerne krangles intenst om å få nye bedrifter og institusjoner på sitt sted. Som kjent førte nylig til Høie og Anundsen kalt inn til høringer til skarpe påstander og innleie av dyre advokater for å finne formelle feil i beslutningen om å legge nytt sykehus til Molde.

Satt fast

Det er behovet for nytt fengsel  som nå overraskende har forent Sunnmøre.  Det har riktignok vært årelange forpostfekninger om hvor en ny institusjon som kan erstatte  Ålesund fengel fra 1906 bør bygges.  Men nylig ble etaten og representanter  for kommunene Sula, Giske , Ålesund, Haram og Skodje enige om at Digerneset i Skodje kommune var beste stedsvalg. Da hadde gruppen i løpet av kort tid besøkt ti tomtaalternativer i  alle de fem kommunene.

– Det går mye bedre nå, sier Frp-stortingsrepresentant Harald Tom Nesvik om den uvanlige enigheten i hjemfylket. Han mener offshoreverftene i fylket er et annet eksempel på at sunnmøringer også  kan bli enige.

– De samarbeider når de kan og konkurrerer når de må, sier Nesvik til DN.

Les også på DN.no:

Sunnmøring vant 1,6 mill. på nettspill - kan bli saksøkt av banken

Oljeprisen faller markant: – Vi ble overrasket over hvor ekstremt kraftig rekylen var

«Det er forskjell på norske partiers flyktningepolitikk. Fem promille»  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.