Rapporten er utarbeidet av botanikere ved Kew Gardens' forskningssenter nær Richmond i Vest-London. Den botaniske hagen har en av verdens største samlinger av planter og blomster i sine veksthus og hager.

«State of the World's Plants», som er på 80 sider og blir lagt ut på Kew Gardens' nettsted, er ment å bli en database og et globalt referansepunkt. Den vil bli publisert årlig og gi rom for sammenligninger for å bevare verdens planter.

– Dette har vært et svært omfattende arbeid ... Vi har hatt flere enn 80 forskere i sving for å dra dette i land, sier Steve Bachman, en av forfatterne bak rapporten.

21 prosent kan dø ut

Mer enn 391.000 arter av karplanter er blitt registrert over hele verden. Hvert år oppdages det rundt 2.000 nye arter, hovedsakelig i Australia, Brasil eller Kina.

Om lag 18.000 planter kan brukes medisinsk, noe over 5.500 er mat og rundt 3.000 er mat for dyr, går det fram av rapporten.

Ifølge forskningsdirektør Kathy Willis ved Kew Gardens kan det gå så lenge som til 2030 før innvirkningen av klimaendringene kan registreres ordentlig. Tidligere studier har vist at 10 prosent av jordas plantearter står i fare for å dø helt ut, mens andre mener at tallet er så høyt som 62 prosent. Kew Gardens mener et mer korrekt anslag er 21 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Les også: Havet forsures i alarmerende tempo
 

- Kan bety katastrofe for mange lavtliggende byer

Frykter mer plast enn fisk i havet

 
Isbre på Grønland «krymper dramatisk»