Nina Aulie slutter som IKT-direktør i Nav. En melding fra Aulie gikk ut på en intern e-post til de ansatte rett før lunsj, skriver digi.no og Computerworld. E-posten er beskrevet som svært emosjonell.

McKinsey jobber med en rapport om Nav, som ser ut til å spille en sentral rolle i denne saken, skriver begge nettavisene. Navs pressevakt sier til DN at det ikke er kommet resultater fra dette arbeidet i dag.

– Nav bekrefter at IKT-direktør Nina Aulie har sagt opp sin stilling. Det er leit for både Nav, Nina og meg at dette arbeidsforholdet avsluttes på denne måten. Vi vil nå inntil videre velge en fungerende leder for avdelingen, kommenterer Nav-direktør Joakim Lystad gjennom pressevakten i Nav. Han ønsker ikke å snakke med DN.

Aulie har hatt stillingen siden august 2008. 

Nav forvalter over 300 milliarder kroner av statsbudsjettet. Den siste tiden har Nav fått svært mye kritikk for IKT-systemer som ikke fungerer slik de skal.

Heidi Arnesen Austlid, viseadministrerende direktør i IKT-Norge mener problemene med Nav er mange, men at de ikke nødvendigvis lå hos Aulie.

– Nav er en av de mest utskjelte offentlige etatene. Det er store forventinger til hva de skal levere. Vi mener Aulie kunne vært en veldig viktig og sentral brikke i å få til disse endringene, men har antagelig ikke fått rommet til å gjøre det. Nå blir Nav stilt langt tilbake i tid. Synd for Nav, sier hun til Digi.no.

Les også: Viktigere enn bråk fra Brekk dnPlus

- Det holder ikke bare å si ifra når det går skikkelig galt  

– Sløsing av offentlige midler dnPlus

Betaler for tjeneste som ikke brukes dnPlus (+)

Kritiserer McKinsey-bruk i Nav

Politikken stanger i Nav dnPlus

Regjeringsløfte må stå i Nav-kø dnPlus

Mister nattesøvnen av Navs it-løsninger  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.