Få telefoner har hatt større vekt på sine skuldre enn Nokia Lumia 920.

Kanskje med unntak av Lumia 900.

Dessverre viste denne seg å ikke ha det som skulle til for å heve Nokia opp mot fordums storhet. Heldigvis er Lumia 920 langt bedre rustet til dette, men det som til syvende og sist avgjør er brukerne.

Slik jeg ser det er det to grunner til å velge Lumia 920. Den ene er kameraet, den andre er at den foreløpig er den beste Windows Phone 8-telefonen på markedet.

Kamera
Det er rett og slett ingen telefoner som kommer i nærheten av Lumia 920 når det gjelder bildekvalitet i dårlig lys. Faktisk ligger den et godt stykke foran telefoner som Iphone 5 og HTC One X+ på dette området.

I tillegg har Nokia lagt til flere stilige kamera-apper, som man kan bruke til å ta gode portretter eller til å lage små animasjoner som lagres som et bilde i stedet for som film (animated gif, journ.anm.).

Lumia 920 har også bildestabilisering som gir et veldig godt resultat når man lager video.

 

Godt format
Nokia Lumia 920 har en skjerm på 4,7 tommer diagonalt. Dette er rikelig med plass for en smarttelefon. Men man legger også merke til at kabinettet ikke er av de slankeste og at telefonen er ganske tung. Den veier 185 gram, noe som er hele 50 gram mer enn Samsung Galaxy S3 og HTC One X+, som er på samme størrelse.

Øynene og fingrene dine vil imidlertid sette pris på den store telefonen. Skjermen holder ypperlig kvalitet, er lyssterk og fargeekte.

Jeg liker ikke helt de høyglansede dekslene til Lumia 920, de gjør telefonen glatt og ekstremt utsatt for fingermerker.

Lading uten plugg
Nokia Lumia 920 er den første smarttelefonen som støtter lading uten direktetilkobling av strøm. Den kan lades ved at telefonen legges på en støttet induksjonslader, som bruker magnetisme for å overføre strøm til batteriet.

Ladeplaten er ekstrautstyr, men jeg tar den med likevel fordi den er utrolig praktisk. Det er veldig deilig å bare kunne legge fra seg telefonen på platen og slippe å tenke på lading, fremfor gamlemåten med å plugge inn en ledning.

Det utvikles en del varme i bakdekselet når man lader på denne måten, men ikke så mye at det er et problem.

En annen fordel med induksjonslading er at løsningen er standardisert så alle ladere fungerer med alle støttede enheter.

 

Konklusjon
Nokia Lumia 920 er trass i størrelsen og vekten den klart beste Windows 8-telefonen hittil. Den har både innovativ maskinvare og en brukervennlig programvare.

Inntil videre sliter også denne med at utvalget innen apps ikke er like godt som på Android og Iphone. Forhåpentligvis vil denne situasjonen endre seg raskt, for det er i øyeblikket det eneste som står i veien for å gjøre Lumia 920 til en knallsuksess.

Følg vår anmelder på Twitter:Her er produsentens offisielle produktside.

Se også disse testene: