Oppdrettsselskapet Nord Senja Laks AS ble i Senja tingrett i oktober i fjor dømt til fem millioner kroner i bot, samt inndragning av 400.000 kroner. I tillegg ble tidligere daglig leder i selskapet dømt til seks måneders fengsel. Selskapet ble da ikke idømt rettighetstap.

Hålogaland lagmannsrett kom i mai fram til samme domsavsigelse som tingretten.

Økokrim anket avgjørelsen, knyttet til botens størrelse og avgjørelsen om å ikke idømme rettighetstap, både etter domsavsigelsen i tingretten og lagmannsretten.

Nå har Økokrim fått medhold av ankeutvalget i at straffeutmålingen skal prøves av Høyesterett.

Saken handler om at selskapet i 2012 hadde 15 ganger så mange lakselus per fisk som tillatt, men dette ble holdt skjult for Mattilsynet. Selskapet innrømmet at det er gjort flere feil i rapporteringen av lakselus, men mente selv at to millioner kroner var en passende straff.

Les mer her:

Følg markedet på DN Investor

Les mer på DN.no:

Demokratene angriper Kjos  

2.000 normenn har ferieleilighet i Tyrkia: - Kunne velge mellom en litt sliten treroms eller en strøken penthouse-leilighet  

Rørt av sønnens NM-gull  

Airbnb i Norge: - Folk lurer på om det lønner seg å leie ut på fulltid  

Kommune-NM 2016: Sjekk din kommune her dn+  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Slik tøyer sprinterne for å bli bedre løpere
Disse tøyeøvelsene bruker Norges beste løpere.
01:49
Publisert:
 

 

Slik spiller du Pokémon GO
Matias Hagen (22) viser deg hvordan du kan fange din første skapning i spillet Pokémon GO.
02:16
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.