Kredittstrateg Fredrik Stenrud i Nordea Investment Strategy mener på generell basis at kredittobligasjoner fortsatt fremstår som meget attraktive relativt til statsobligasjoner.

”Norske statsrenter er fortsatt på rekordlave nivåer, med en femåring som har en effektiv rente rundt 1,7 prosent. Norske kredittobligasjoner har et rentepåslag som vi ser god verdi i, hvor rentepåslaget i vårt favorittsegment BB ligger rundt 400 basispunkter. Dette tilsvarer en effektiv rente på rundt syv prosent for et femårig lån”, heter det i en ukesrapport fra meglerhuset.

Stenrud peker på at selskapene i den høye enden av høyrente-segmentet (HY) historisk har gitt god risikojustert avkastningen.

Anbefalte selskaper innenfor HY-segmentet er Aker, Seadrill, Prosafe, Stolt-Nielsen og Fred Olsen Energy. For IG, trekkes frem DNB, Sparebank 1 SR-Bank, Schibsted og Storebrand Livsforsikring som foretrukne obligasjoner.

Han fortsetter også å være positiv til bankobligasjoner, med fortsatt høye rentepåslag.

”I anbefalingslisten har vi inkludert seniorlån, ansvarlig lån og en fondsobligasjon. Vi liker norske bankobligasjoner som følge av deres soliditet, høye innskuddsdekning, sterke likviditetsbuffere og ingen eksponering mot PIIGS”, skriver kredittstrategen.

Det pekes videre på at norsk myndigheter har signalisert at der står klar med ”gullkortet”, skulle det være nødvendig å bistå banksektoren.

Les også:
- Hent penger når det gjelder
Rekordfart i brennhett marked
Tror obligasjonsrushet fortsetter
Brennhett obligasjonsmarked
Varsler gigantisk europeisk gjeldsbølge
Rekordpågang i aksjefond

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.