Nordea fikk et driftsresultat på 1.033 millioner euro i tredje kvartal 2015, mot 1.093 millioner euro i samme periode året før.

Det fremgår av selskapets kvartalsrapport onsdag.

Ifølge estimater innhentet av SME Direkt var det ventet et driftsresultat på 1.128 millioner euro i kvartalet.

Netto renteinntekter i kvartalet var på 1.272 millioner euro (1.396), mot ventet 1.285 millioner euro.

Banken hadde netto lånetap på 112 millioner euro i kvartalet (112). Tapene var ventet til 134 millioner euro på forhånd.

- Aktivitetsnivået var som vanlig lavere i sommermånedene, men den normale økningen i aktiviteten blant bedriftskundene og i markedet i høst har uteblitt. Innskuddsmarginene er fortsatt under press og utlånsveksten lav, men netto renteinntekter i forretningsområdene er likevel på et høyt nivå, sier konsernsjef Christian Clausen i en melding.

Nordea har den siste tiden gjennomført store kostnadskutt. Ifølge Clausen går tiltakene etter planen, kostnadene sank med tre prosent i lokal valuta i kvartalet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Asia i dag: - De er for optimistiske

85 prosents inflasjon i Venezuela

Solkrem skader korallrev verden over

Se DNTV: Skal vokse i trange tider

Skal vokse i trange tider
Skal vokse i trange tider
00:38
Publisert: