Noreco har endret refinansieringsbetingelsene for selskapets obligasjonseiere.

Det melder selskapet tirsdag, ifølge TDN Finans.

  • Selskapet har endret vilkåret for det foreslåtte konvertible lånet på 367 millioner kroner, fra å være konvertibelt i år fire og fem, til å være konvertibelt gjennom hele perioden.
  • Selskapet har endret løpetiden på det foreslåtte obligasjonslånet på 736 millioner kroner fra syv til fem og et halvt år, og selskapet vil etter dette innløse obligasjonslånet.
  • På det samme obligasjonslånet har selskapet fjernet en renteopsjon, gjennom at selskapet erklærer at opsjonen ikke kan benyttes.

Det er ikke gjort endringer på de foreslåtte obligasjonene på 1.400 og 600 millioner kroner.

«Disse justeringene vil etter selskapets mening ikke endre den helhetlige balansen eller soliditeten til refinansieringsforslaget», skriver selskapet.

«Basert på samtaler og bekreftelser fra obligasjonseiere har selskapet og dets rådgivere et godt grunnlag for å anta at den foreslåtte refinansieringen med disse justeringene vil bli vedtatt med tilstrekkelig flertall på hvert obligasjonseiermøte», heter det i meldingen.

Gitt innholdet i punktene ovenfor vil imidlertid selskapet og dets rådgivere søke rebekreftelser fra tegnerne i den rettede emisjonen gjennomført 23. oktober 2013. Selskapets største aksjonærer, IKM Industri-Invest og Sabaro Investments har allerede gitt sin tilslutning.

Trodde på nye betingelser
I forrige uke sa investeringsdirektør Morten E. Astrup i Storm Capital at det var sannsynlig at selskapet ville komme med nye forslag.

- Jeg er ganske sikker på at Noreco har forstått at markedet har sett gjennom «bløffen» deres. Det er ikke i bankenes eller obligasjonseierne interesse å sende selskapet til skifteretten, sa han.

LES OGSÅ: - Markedet har sett gjennom «bløffen» deres

Klager på Noreco-emisjon: - Grov forskjellsbehandling

Noreco hentet 430 millioner

Kaster kortene i Noreco (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.